Görmez daha önce Ensar Vakfı şubeleri Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşma yapmıştı. Diyanet’in düzenlediği “Kutlu Doğum” etkinliklerinin sponsoru da Ensar Vakfı'ydı.

Verdiği fetvalarla çocuk istismarına ve kadın düşmanlığına zemin hazırlayan Diyanet, yurtlarında yaşanan cinsel istismarları örtbas etmeye çalışan Ensar Vakfı ile işbirliğini sürdürürken Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, bir aydır ülkede bu istismarların gündem olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Görmez, hesap sorulmasından, işin politik bir kavga haline dönüşmesinden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle ifade etti.

"Bir aydır bu ülkede çocuk istismarını konuşuyoruz ve bu hepimizi insanlığımızdan utandırıyor. Asıl insanlığımızdan utandıran bir hususta hepimizin üzerinden bu utancı ortadan kaldırmak varken bizatihi bu konuyu bir politik ayrışma ve birbirimizi suçlama konusuna dönüştü bu çok daha üzücü olmuştur. Hem bir taraftan hepimizi insanlığımızdan utandıracak bir şey konuşuyoruz ki çocuk istismarı bugünün dünyasında eğer bugün kıyamet kopacaksa yeryüzünde çocuklara karşı işlenen istismar suçlarından dolayı kıyamet kopar. Çocuk Allah’ın emaneti, çocuk Kuran’da gözün nuru diye tarif edilir. Bu utancı üzerimizden atmak için hep birlikte bir çaba içerisine girmek varken ayrıca bir ayrışma karşılıklı bir politik istismar haline, insanları birbirini suçlaması, birbirini utandırmak için çaba içerisine girmesi en az birincisi kadar kötüdür.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr