Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Ensar Vakfı'nın Karaman şubesini ziyaret ettiği ortaya çıktı. Vakfın internet sitesine ziyaretten sonra konulan hatıra fotoğrafı ise Karaman skandalının ardından silinmesi dikkat çekti.

Gazeteport'un haberine göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 26 Nisan 2014'te Karaman'ı ziyaret etti. Akşam saat 18.00’da Karaman’da toplu açılış adı altında miting yaptı. 1 saat süren konuşmadan sonra Erdoğan miting meydanından çıkarken seçim otobüsünü durdurarak mitingin yapıldığı Aktekke Meydanı’nda bulunan Ensar Vakfı binasını ziyaret ediyor. Burada Ensar Vakfı Karaman şube yönetimi ile fotoğraf çektiriyor.

Bu ziyaretin fotoğrafı Ensar Vakfı Genel Merkez ve Ensar Vakfı şubesi internet sayfasına da konuldu. Ensar vakfında tecavüz skandalı ortaya çıkınca bu fotoğraflar daha sonra silindi.

Tayyip Erdoğan’ın Ensar Vakfı Karaman şube ziyareti resmi internet sitesi, yerel gazeteler ve AKP’nin resmi sayfasından silindi. Ama bir yerde silmeyi unuttular. O da Ensar Vakfı’nın PDF olarak hazırlanan aylık bülteni… 2014 Bülteni’nin 65.sayfasında bu ziyaretin fotoğrafı duruyordu.

Erdoğan’ın Karaman Mitinginde Ensar Vakfı Şubesine asılan bir pankart da dikkat çekmişti. Erdoğan miting sırasında Ensar Vakfı şubesi balkonunda bulunanları konuşma yaparken de selamlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr