Karaman’da 10 erkek çocuğun cinsel istismara uğraması olayında gerek hükümet yetkilileri gerekse vakıf yöneticileri tarafından aklanmaya çalışılan Ensar Vakfı’nın, bir erkek çocuğu tecavüz ettiği için 2 buçuk yıl hapis cezası alan İslamcı yazar Mustafa İslamoğlu’nu, 2015’in Nisan ayında konferansa çağırdığı ortaya çıktı. 1980’de “Mağdur kişiye karşı ırza tasaddi” suçundan önce 2 yıl, sonra yüzde 50 artırımla 3 yıl alan İslamoğlu’nun cezası, “sanığın duruşmada saptanan davranışları itibarıyla suçtan pişmanlık duyduğu kanısına varıldığından” 2.5 yıla düşürülmüş.

Hediye de verildi

1980’de çocuğa cinsel istismardan yargılanan yazar Mustafa İslamoğlu, “Artvin Ensar Vakfı Kutlu Doğum Programı” kapsamında vakıf tarafından “Peygamberi Anlamak mı Anmak mı” konferansı vermesi için konuk edildi. AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da İslamoğlu’nun dinleyicileri arasında yer alırken program sonunda İslamoğlu’na “elif” tablosu hediye edildi.

İslamoğlu, açılan davada ve kendisine dini eğitim verilmesi için teslim edilen 12-13 yaşlarında bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanmış ve 2.5 yıl hapis ceza almıştı.

Kararın gerekçesinde, İslamoğlu’nun savunmasına ilişkin, “Sanık savunmasında sadece mağdura ahlak dışı tecavüzde bulunmadığını belirtmekle yetinmiş, raporlarda açıklanan bulgulara bir diyeceğinin olmadığını söylemiş fakat bu belirtilerin başka kişiler tarafından meydana getirilmesinin mümkün olabileceği yolunda hiçbir iddia ve savunma ileri sürmemiş ve böyle bir savunma biçimi içine girmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

İyi hal indirimi

Mahkeme kararında sanığın eyleminin “mağdur kişiye karşı ırza tasaddi (tam olarak ırza geçme değil, sürtünme) suçu” olduğu belirtilerek, 3 yıl ceza verildi. Karara göre mahkeme, İslamoğlu’na “Sanığın duruşmadaki olumlu davranışları, işlediği suçtan pişmanlık duyması ve adalete güven duygusu içinde olması halleri...” nedeniyle ceza indirimi de uygulamış. Sanığın cezası bu nedenle 3 yıldan, 2 buçuk yıla indirilmiş.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr