Marmaris’de  Veli Derneği, Eğitim-Sen, Haber-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Kalimerhaba Derneği, Birleşik Haziran Hareketi ve Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu üyeleri Atatürk Caddesi’nde bulunan Saman İskelesi’nde bir araya gelerek Ensar Vakfı’nın okullarda faaliyetlerinin durdurulması için imza kampanyası başlattı.

“Ensar beynimizi yıkama”

İskelenin demir korkuluklarına ‘Ensar beynimizi yıkama’, ‘Ensar değil sansar’, ‘Laik ve bilimsel eğitim istiyoruz’, ‘Ensar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Vakfı’, ‘Tecavüzü meşrulaştırmayınız’ dövizleri asan grup, ‘Ensar Vakfı’nı okullarda istemiyoruz. Konferans adı altında velilerin izni alınmadan vaaz ile çocuklarımızın beyinlerinin yıkanmasını istemiyoruz. Laik ve bilimsel eğitim istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

Ensar Vakfı’nın şikayeti üzerine 3 yönetici gözaltına alındı

Ensar Vakfı Marmaris Şube yönetimi kendilerine hakaret edildiği iddiasıyla grup hakkında nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Marmaris Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, imza kampanyasını sürdüren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 3’ünü gözaltına alarak Çarşı Polis Merkezi’ne getirdi. Doktor raporları ve ifadeleri alınan sivil toplum kuruluşu temsilcileri nöbetçi savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

İmza Kampanyası Devam Ediyor. 2 Günde 1000 imza toplandı

Çarşı Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlanan grup, Saman İskelesi’ne giderek açtıkları stantta imza kampanyasına devam etti. Dün ve bugün yaklaşık bin kişinin imza verdiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr