CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “kaçak eğitim kurumu işletmekten” kendisine fezleke düzenlendiğini ancak Ensar Vakfına da aynı gerekçeyle düzenlenen bir tutanak nedeniyle değiştirilen yasa sayesinde hakkındaki suçlamanın düştüğünü söyledi. CHP’li Tekin bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, “kaçak eğitim kurumu işletmekten” kendisine fezleke düzenlendiğini söyledi. Olayı, “Zaman geçti, savcılığa gideceğiz, ifademizi vereceğiz. Pardon dediler, fezlekeniz düştü. Bize açılan fezlekedeki aynı gerekçeyle bir vakfa da tutanak tutulmuş, Ensar. Bunun üzerine hemen bir yasa çıkarıp ‘kaçak eğitim yeri işletmeyi’ suç olmaktan çıkardılar.

Bu nasıl bir rezalet. Onun yüzü hürmetine hepimizi kurtardılar” diye anlattı. Şu an tartışılan önergenin de kendisine bu olayı anımsattığını dile getiren Tekin, “Ben komisyondaki AKP’li milletvekillerini bilirim, hayatın içinden gelen insanlar. Kamuoyunu, kendi ailelerini, kendi çocuklarını rahatsız edecek bir önergeye imza atmaları ancak siparişle olur, bir kişiyi kurtarmak için yapılabilir. Bırakın muhalefetin, kamuoyunun tepkisini, kendi çocuklarına, eşlerine hesap veremeyecekleri bir önerge. Hatırı sayılır birini kurtarma projesi olabilir.Takip edip göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’a çağrıda bulunan Tekin, “En çok rahatsız olması gerekenler Emine Hanım’dır, Semiha Hanım’dır. Ben hanımefendilerden bu saate kadar bir şey göremedim. Eşlerine büyük olasılıkla tepkilerini göstermişlerdir ama aynı tepkiyi kamuoyuna da sunmalarını bekliyoruz” diye konuştu. 17-25 Aralık Komisyonu’nun çok ciddi bir çalışma yaptığını belirten Tekin, önemli deliller elde edildiğini kaydetti. Ancak tarihte ilk kez bir komisyon çalışmasının devlet arşivinde olmadığını söyleyen Tekin, “Hiç suç yoksa bu delilleri neden kararttınız” diye sordu. İdam tartışmalarına da değinen Tekin, “Reza Zarrab’la bu kadar yakın ilgilenmek, idam tartışması yaratmak, AB’yle sürekli kavga etmek... AİHM’den bir an önce çıkmak için yapıyorlar. Uluslararası yargıya gücümüz yetmiyorsa masayı devirelim, hesabı ödemeyelim” dedi.

 

Görevden alan bakanın kızı CHP’de

Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 1996 yılında görevden alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik’in kızı Esra Çelik’in CHP’ye katılacağını söyledi. Cumhuriyet’e konuşan Esra Çelik ise bugüne kadar siyasete eğiliminin olmadığını ancak ülkenin gidişatından ürktüğünü ve endişelendiğini dile getirdi. CHP’nin kendisine en yakın parti olduğunu söyleyen Çelik, Kılıçdaroğlu’nu görevden alan bir bakan kızının CHP’ye katılmasına ilişkin “Benim dışımda gelişmiş bir paradoks. Babamla Kemal Bey arasında tatsız şeyler yaşanmış ama bu ikisini bağlayan bir durum” ifadelerini kullandı

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr