Ordu Caddesi'nde bulunan CHP İl Başkanlığı önünde toplanan 150 kadar partili, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına sloganlarla tepki gösterdi.

CHP İl Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Çelik, tutuklanma kararının siyasi olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Mahkemenin aldığı karar tamamıyla siyasidir ve yargının siyasallaşmış olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hukukun, adaletle, vicdanla ve demokrasiyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu kararı, CHP'liler olarak tanımıyoruz. Alınan bu karar, başta vatandaşlarımız olmak üzere bütün herkesin vicdanlarını sızlatmıştır. Her fırsatta en demokrat, en devrimci, en eşitlikçi parti olduğunu iddia edenler, bu karar karşısında suspus olmuşlardır. Bu kararı alanlara buradan seslenmek isterim ki; bu kararın altında kalacaksınız, vicdanınız sizi asla ve asla rahat bırakmayacak. Sözde mahkemenin aldığı bu karar, herkese karşı bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. Muhalefet partisine karşı yapılabilecek en faşist uygulamadır. CHP'liler olarak yıllarımızı demokrasi için harcadık, harcamaya da devam edeceğiz. CHP olarak direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi yüce milletimize saygıyla beyan ve taahhüt ederiz."

Çelik'in konuşmasının ardından kalabalık, Ordu Caddesi'nden yaklaşık 500 metre sloganlarla Başkarakol Kavşağı'na kadar yürüdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr