İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Duğrallar İlkokulu’nda görev yapan 17 yıllık görme engelli İngilizce öğretmeni Reyhan Levent’in dersine giren bazı veliler, sınıfta gizlice görüntü çekip bunu sosyal medyada yayımlamış ve Levent’in “öğretmenin engelinden dolayı sınıfta verimli ders işlenemediğini, ders sırasında öğrencilerin dışarı çıktığını, öğretmenin görmediği için müdahale edemediğini, bu durumun güvenlik zaafiyeti oluşturduğunu” öne sürmüştü. Görüntülerin yayımlanmasının ardından Levent ailesi savcılığa başvurdu. Öğretmen hakkında da soruşturma açıldı.

O veliye suç duyurusu

Reyhan öğretmenin eşi Kadir Levent, süreci şöyle anlattı:

“Bir veli sınıfta ders sırasında Reyhan öğretmenin görüntülerini çekti. Bu görüntüler işlerine geldiği gibi parça parça internette yayımlandı. Eşimin öğretmenlik yapmakta zorlandığı, sınıfa hâkim olamadığı, çocukların dersi kaynattıkları şeklinde şikâyetler oluşmuş. Biz veli ile ilgili savcılık sürecini başlattık. Görüntülerin yayımlanmasının ardından müfettiş eşimle ilgili soruşturma başlattı. Milli Eğitim ise ‘Reyhan öğretmenin arkasındayız, bir sıkıntı yok, biz onu istediği yerde görevlendireceğiz’ diyordu.”

Görmeyenleri istemiyorlar

Müfettişin eşinin öğretmenlikten alınması yönünde rapor hazırladığını belirten Kadir Levent, “Reyhan Öğretmen özlük haklarına zarar gelmeden memurluk yapacak. Ancak bu onur kırıcı bir durum. Eşim Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümü mezunu. Her okuldan ödülleri olan, 17 yıllık başarılı bir öğretmen. İzmir’de 30’u gören okullarında çalışan 36 görme engelli öğretmen var. Hepsi de eşim gibi MEB’in atadığı öğretmenler. Bu olay, görmeyen öğretmen istemedikleri için yaşanıyor. Eşim şu an Umre’de. Kendisine haberi ilettim, üzüldü ama şaşırmadı. Döndükten sonra dava düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr