Gençlik yıllarında işçi olarak çalışıp, sigorta primini doldurup yaşının dolmasını bekleyen Şükriye Eskibiçer, yedi yıl önce beyin felci olan oğlu Samet için Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurarak ayda 750 lira evde bakım ücreti almaya başladı.

İki yıl önce de yaşını doldurup SGK'dan emekli olup bu maaşını da almaya başladı. İddiasına göre Eskibiçer bakım ödeneğini kestirmesi gerekliliğini bilmeden hem emekli, hem de bakım maaşı almayı sürdürdü. Bilgisayar sistemlerinde durum saptanınca, evde bakım maaşı kesildi. Emekli olduğu günden evde bakım ödeneğinin kesildiği tarihe kadar yapılan ödeme faiziyle birlikte geri istendi.

Toplam 17 bin liranın ödenmesi için tebligat yapıldığını belirten Şükriye Eskibiçer, bu borcu ödeyecek gücünün olmadığını söyledi. Eşi Ahmet Eskibiçer'in de kendisi gibi emekli olduğunu anlatan Şükriye Eskibiçer, "Eşim, çocuğumuz ihtiyacını tek başına gideremiyor. Ben emekli olduktan sonra bu bakım ücretini alamayacağımı bilmiyordum. Bu parayı ödememiz mümkün değil. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bize, çıkardıkları borcu taksitle ödeyin diyorlar, bu parayı ödersek aç kalırız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr