Yeni nesil PC yapımları, masaüstü bilgisayar kullanıcılarını canlandıran bezdiren bazı taleplerde bulunuyor. Söz gelimi Batman: Arkham Knight, 2 GB’lık AMD’li grafik yongalarını “orta seviyede” çalıştırma ihtiyacı bile duymazken, pek çok oyun kapıyı Intel Core i5 veya AMD 8300 8 çekirdekli işlemciden açıyor.
En Temel PC’de Bile Harika Görünen Oyunlardan “Alien Isolation”
Yine de hala; temel PC’lerde bile harika görünen oyunlar mevcut. Hayır retro yapımlardan değil; günümüzün çok satan oyunlarından bahsediyoruz. Okuyucularımız için bu oyunları derledik.
Star Wars BattleFront
Tam bir teknoloji ve grafik canavarı olmasına rağmen, Star Wars BattleFront, orta seviyeli sistemler ile yetinebiliyor. 2 GB’lık grafik yongalarının çoğu, BattleFront’un yüksek çözünürlükleri ile sorun yaşamıyor.


Grand Theft Auto 5
Dünyanın en çok satan oyunu unvanını elinde bulunduran GTA 5, Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz / AMD Phenom 9850 dört çekirdekli işlemci (4 çekirdek) @ 2.5GHz, 4 GB RAM, NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1 GB gibi son derece mütevazi taleplerde bulunuyor.
SOMA
Ödüllü gerilim-hayatta kalma oyunu, sektördeki pek çok giriş seviyesi dizüstü bilgisayar tarafından bile kolayca çalıştırılabiliyor.
Alien Isolation
Efsanevi korku kültü Alien’den türeyen yapım  3.16Ghz Intel Core 2 Duo E8500 işlemci, 4 GB RAM ve 1 GB’lık ortalama bir ekran kartı ile görsel şölen yaşatabiliyor.
Ori and the Blind Forest
Hemen hemen tüm PC otoritelerinden tam puan alan yapım, ortalama sistemlerde bile Ultra çözünürlük elde edebiliyor. Zira ödül canavarı; anlaşılmaz ve karmaşık 3D grafiklerden ziyade, bol bol kaliteli animasyon ve temiz bir grafik motoruna bel bağlıyor.
Talos Principle
Talos Principle, dünyanın en şaşalı grafikleri ile donatılmasa da, 2015 sonunda satışa sunulan yapım; Yunanistan, Çin, Mısır ve Avrupa’dan pek çok görsel harikayı oyun dünyasına taşımayı başarıyor. Oyun, temel sistemler ile bile uyumlu.

Çizgi-Roman Dünyasının En Güçlü Karakterleri!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr