Premier Lig ekiplerinden Liverpool forması giyen Türk asıllı Alman oyuncu Emre Can, Alman Milli Takımı’nda oynamasına karşın evlerinde Türkçe konuşulduğunu söyledi.

Frankfurter Rundschau’ya konuşan 22 yaşındaki futbolcu, “Türkiye, yoğun bir şekilde sana milli forma giydirmek istedi. Ama Hakan Çalhanoğlu ve Yunus Mallı’dan farklı olarak Türkiye’yi seçmedin. Neden?” sorusuna “15 yaşımdan beri Almanya’nın milli takımlarında oynadım. Hedefim Almanya A Milli Takımı idi. Bir Alman olduğum kadar Türk’üm. Annem, babam Almanca’yı gayet iyi konuşuyor. Hem bununla gurur duyuyorum hem de ‘Alman olduğum kadar Türküm’ diyebildiğim için... Evde hep Türkçe konuşuyoruz. Ama itiraf etmeliyim; Almancam daha iyi” yanıtını verdi.

Frankfurt’ta yaşayan ailesinin sık sık kendisini ziyarete Liverpool’a geldiğini anlatan Emre Can, annesinin Türk pasaportu olduğu için yaşadığı zorlukları da artık aştıklarını belirtti. Frankfurt’a gittiğinde kendini evinde hissettiğini söyleyen Emre Can, “Özellikle büyüdüğüm kuzeybatı kesiminde... Ama Türkiye ile de hala çok güçlü bağlarım var. Amcam, büyükbabam, büyükannem Türkiye’de yaşıyor. Her yıl bir ya da iki kez mutlaka Anadolu’ya giderim. Almanya’da çok bilinmeyen Afyon’da yaşıyorlar. Harika bir yerdir. Havası da, toprağı da, mutfağı da, özellikle çok misafirperver insanları da muhteşemdir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr