Başakşehir forması giyen Emre Belözoğlu, psikolojik destek aldığını ve Galatasaray'dan Inter'e transferinin detaylarını anlattı.
Ligradyo'ya açıklamalarda bulunan Belözoğlu, psikolojik destek aldığını itiraf ederek, "Bu saha içinden daha çok özel hayatımda bana daha çok yardımcı oldu. Ben saha içerisinde hiçbir olayı başlatmadım. Olmamam gereken diyaloglar içerisinde kaldım, kötü görüntü verdim" dedi.
Galatasaray'dan Inter'e transferin anlatan tecrübeli oyuncu, "Galatasaray'dayken ilk olarak Fatih hoca (Terim) beni Fiorentina'ya istedi. 16 milyon dolar teklif yapıldı, kabul edilmedi. Galatasaray'ın bana yaptığı teklifle Florya'dan 1 ev alabilirdim. Inter'in yaptığı teklifle 10 ev alabilirdim" diye konuştu.

"BEN GALATASARAY'DA EMRE OLDUM"

Galatasaray'ın sayesinde bugünlere geldiğin altını çizen Belözoğlu, "Bugünlere gelmemde en büyük vesile Galatasaray'dır. Ben, Galatasaray'ın bana vermiş olduklarının karşılığını parayla veremem. Ben Galatasaray’da Emre oldum. Galatasaray’da Bülent Korkmaz, birşey söylediğinde Hagi dahil herkes susardı. Orada yetişmiş biri olarak Fenerbahçe’ye gitmek kolay olmadı. Şimdi 36 yaşındayım, Fenerbahçe'ye iyi ki gittim diyorum" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN AYRILMAM KOLAY OLMADI

“Fenerbahçe’den ayrılma sürecim kolay olmadı" diyerek sözlerine devam eden Emre, "Bana yeni teklif yapılıp yapılmayacağı belli değildi. Haziran ayında Aziz Başkan menajerime “Emre haber beklesin teklif yapacağız” demişti. Sonra Terraneo’nun canlı yayında, “Emre ile devam etmeyeceğiz” haberini duydum. Tabi o süreçten sonra takım bulmam kolay olmadı. Avrupa’da herkes planlamasını yapmıştı. Ben de o yüzden Avrupa’da takım bulamadım. Menajerim Ahmet Bulut’un da bu konuda yeteneklerine son derece güveniyordum ama süre yeterli değildi. Daha sonra ailemle oturduk ve bir karar verdik. Avustralya’dan ve başka yerlerden bazı cılız teklifler geldi. Ama ben Medipol Başakşehir’i tercih ettim” şeklinde konuştu.

INTER ANILARI
Inter forması giydiği dönem Hector Cuper'den çok şey öğrentiğini anlatan milli oyuncu, "Inter’de oynarken Hector Cuper’den çok şey öğrendim. Inter’de ilk idmanda stoperlere top gidereken Okan Abi’yle ben pres yapmaya başladık. Cuper durdurdu ve “Siz ne yapıyorsunuz? Futbol bir pozisyon oyunudur” demişti. Çok disiplinli bir hocaydı. İlla “Emre’yi oynatacağım” diyordu. Ben de oynuyordum. Mesela Juventus’a kaybettiğimiz şampiyonluk hayatımın en unutamadığım anıdır. Ama oradaki anlayış çok farklı, yönetimden taraftara herkes gelip başımızı okşadı. Trabzonspor maçında da şampiyonluğu verdik, ama ben bayıldım. Hatta üç 4 gün kendime gelemedim” dedi.
Türkiye'nin bir sisteminin olmadığını anlatan Belözoğlu, “Burada indanın kendini geliştirmesine çok uygun bir sistem yok. Oyunculara çok çabuk bir şekilde ya sevgi ya da nefret gösteriyoruz. Değerinden fazla sevgi veya nefret gösteriyoruz. Mesela Emre Çolak Avrupa’da çok daha fazla üstüne katabilir. Burada bu şartlar yok” ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu sözlerini, “Fatih Hoca beni milli takıma çağırırsa bu kararı takım için verir. Seve seve giderim. Sadece saha içi değil gerekirse kulübede de görev yapabilirim” diyerek tamamladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr