Orman ve Su İşleri Bakanlığı futbolcu Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık tarafından bulunan baykuş hakkında yazılı açıklama yaptı. Bakanlık kuşun acil bakım ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, Orman ve Su İşleri 1.Bölge Müdürlüğü tarafından teslim alınacak yavru baykuş Bakanlık ekiplerince doğaya salınacağını duyurdu.

Yağmur Aşık veterineri tekme tokat dövdü

Baykuşun tedavisini yapan veteriner kuşun vahşi hayvan kategorisine girdiğini belirterek Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne haber vermesi gerektiğini söyledi. Baykuşu geri alamayan Yağmur Aşık veterineri tekme Tokat dövdü.Yağmur Aşık veterinere, "Bana kimse artistlik yapamaz bir sürü para harcadım" diyerek saldırdı.

"Bana para ödeyin o zaman. Hayvanı kara borsada satacaklar” diyen Aşık daha sonra "Ağzını burnunu kırın şunun" diye bağırdı. Ardından daha da sinirlenen Yağmur Aşık veteriner kızı saçlarından çekip tokatlamaya başladı. Çevredekilerin müdahalesiyle veterinerden dışarıya çıkarılan Yağmur Aşık dışarıda da tehditlerine devam etti.
Veterinerin önünde tehditler savuran Yağmur Aşık, "Otelimi her şeyimi burayı kapattırmak için harcarım. Size yemin ederim burayı kapattıracağım. Pazartesi olsun bakanlıktan adamları buraya getirmiyor muyum göreceksiniz. Polis mi koruyacak sizi. Kaç kere gelecek polis buraya kaç kere koruyacak sizi? Ben bir ararım buraya yüz bin adam doldururum. Bu işler parayla bende de para var. Yürekte var bende. Bana diyor ki can güvenliği yok hayvanın. Hayvanın can güvenliğini yapan da getiren de benim. Ben para harcıyorum. Para kazanmıyorum üzerinden. Hayvanım için kavga ediyorum" diye bağırdı.

"Adalet yerini bulacak" 

Eski milli futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık tarafından darp edilen Veteriner Dilara Tezel, Yağmur Aşık’ın bütün iddialarını reddederek, "haklı olduğunun ortaya çıkacağından emin olduğunu söyleyerek, “Benim sattığımı iddia ederek, beni suçlu göstermeye çalışıyor. Bir veteriner hekim bir yaban hayvanını nasıl satabilir? Satacak olsam, neden ilk geldiği anda Orman Bakanlığı’na haber vereyim? Yani bu tarz ithamları kabul dahi etmiyoruz zaten. Bu noktaya gelmesi gerçekten çok üzücü. Kayıtlarda da mevcut, muayene ücretleri dışında hiçbir ücret alınmadı. Mahkemede zaten her şey açığa çıkacaktır, adalet yerini bulacaktır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr