Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), operasyon bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımına karar verdi.

Öncelikle Diyarbakır Sur’da birçok noktaya bu kulübelerden kuruldu. Zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımını üstlenen şirketlerden biri de Ankara’da kurulu bulunan BEST Grup isimli firma oldu.

Firma sahibinin ise 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı nedeniyle hüküm giyen Ercümet Gedikli olduğu ortaya çıktı.



10 sene tutuklu kaldıktan sonra, 1991 yılında serbest bırakılan Gedikli'nin şirketi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "ihalesiz ve acil" olarak zırhlı güvenlik kulübeleri yaptırdığı 4 şirketten biri... Gedikli'nin şirketi bugüne kadar tanesi 50 bin liraya 700 kulübeyi EGM'ye teslim etmiş.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, kendisine telefonla ulaşılan Gedikli "Bunlar hassas konular, büyük gizlilik içinde yürütülen projeler. EGM talep ediyor, biz de yapıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar 700’e yakın teslim ettik. Çok fazla özellikleri olan, güvenlik açısından donanımlı bu kulübelerle ilgili basına haberlerin yansıması, haber yapılmasını da güvenlik açısından tasvip etmiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr