ATO başkanlığına aday olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Gürsel Baran'ın adaylığını açıkladığı basın toplantısında yaptığı konuşma kısaca şöyle;

“2013’ten beri ATO ekonomik cephede varlık gösterememiş ve üzerine düşeni yapamamıştır. Gün kişisel hesaplar yapma günü değildir. Böyle zamanlarda kişisel hesaplar kimseye bir kazanç sağlamaz. Ülke menfaatleri her türlü kişi, grup ve zümreden çok daha önemlidir. Şu anda olağanüstü bir seçimin arifesindeyiz. Doğru tercih yapmak zorundayız. Ana fikri hak, hukuk ve adalet olan duruşumuz 2013 yılından bu yana değişmemiştir. 

Bundan önce 2013 seçimlerinde neler yaşadığımız malumunuz çok detaya girmeye gerek yok. Bugün de bir komiteden bir grup arkadaşın istifa ettirilmesi birkaç gün sonra yönetim kurulunun çoğunluğunun istifa ettirilmesi ve arkasından bu bir hafta içinde odaya gelen kardeşimizin arkadaşımızın (Osman Gökçek) burada aday olması. Burası Ankara Ticaret Odası, buranın kendine göre teamülleri var. Bir hafta içinde bütün bu işlerin yaptırılmasını çok doğru bulmadık. 2013’teki oyun kurucuların bugün tekrar oyun kurucu olmasına müsaade etmek istemiyoruz"

Fotoğraf: Denizhaber

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr