Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskınında canlı yayında gözaltına alınan İMC TV muhabiri Gülfem Karataş polisin kendisini tecavüz etmekle tehdit ettiğini ileri sürmüş, Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da sosyal medya hesabından yaşanan olaya rezil bir yorumda bulunmuştu. Pazarcı, Twitter'daki hesabıdan, "Ne çekiciliği var bunların? Özgür Gündem muhabiri dahil, gözaltına alınan PKK yandaşı 'tecavüzle tehdit edildim' diyor! Var bir şey var'" diye yazmıştı.

Polisten muhabire 'tecavüz tehdidine' yandaş yazardan rezil yorum

Pazarcı'nın büyük tepki çeken bu sözleri için bir açıklama da Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden geldi.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Özgür Gündem gazetesinin ‘geçici kapatma’ kararının ardından yaşanan gözaltılar sonrası sosyal medya hesabından, kadın bir meslektaşımıza yönelik çirkin ifadeler kullanmıştır. Emin Pazarcı’yı, gözaltındayken polislerin hakaretine ve tecavüz tehdidine uğradığını açıklayan meslektaşımıza ilişkin adeta ‘tecavüz edilmesini onaylar’ içerikli mesajı nedeniyle kınıyor, gazetecilik ve insani değerler adına utanç duyuyoruz.

Emin Pazarcı’nın, düzeysiz ve çirkin mesajı, kendisi gibi sırtını iktidar olanaklarına dayamış basın organlarındaki birçok yönetici ve yazarın, ilkesiz hallerinin en net göstergesidir. Siyasi iktidara yaranmak adına yalanın sözcülüğünü yapan anlayışların, gazetecilik mesleğini ve Türkiye’yi ne hallere getirdiği ortadadır. Gazetecilik yapmadıkları gibi gazetecilik yapanları baskılamayı ve sindirmeyi görev edinmiş bu kişiler, mesleğimizi yalanın üretildiği, haysiyet cellâtlığının yapıldığı, son olarak da suçun teşvik edildiği bir konuma düşürmüş; Türkiye’nin de antidemokratik uygulamalara her gün yenisinin eklendiği bir ülke haline getirilmesine zemin hazırlamıştır. Beraber çalıştıkları insanlar işlerinden çıkartılırken, kendi cebine giren paranın hesabını yapmak ve yayınlayacakları yeni yalanlarını düşünmekten başka hiçbir dertleri olmayan bu kişiler, ağızlarını açınca hakaret, kalemlerini oynatınca tetikçilik yapmaktan öteye geçememektedir.

Emin Pazarcı’nın söz konusu mesajı suç niteliği taşımaktadır ve adli merciler vakit geçirmeksizin Pazarcı hakkında yargısal işlem başlatmalıdır. Bu vesileyle düşünce ve ifade özgürlüğü ile halkın doğru haber alma hakkı çerçevesindeki basın özgürlüğü ve etiğinin, hiç kimseye suç işleme, hakaret etme hakkı tanımadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr