Sezon başında Fenerbahçe'den Al-Ain'a kiralanan Emenike, Körfez ekibiyle olan sözleşmesini geçen hafta feshetmesinin ardından yeni adresini buldu. Slaven Bilic'in çalıştırdığı Premier League ekibi West Ham United, forvet hattında Carroll ve Sakho'nun uzun süreli sakatlıklarının ardından forvet arayışına geçmişti. Burak Yılmaz ve Emenike ile ilgilendiklerini söyleyen Bilic'in son tercihi Nijeryalı oyuncudan yana oldu.

"EMENİKE FENERBAHÇE'NİN KASASINI DOLDURDU"
Fenerbahçe bu sezon Emenike'nin kiralama bedellerinden 3.5 milyon Euro kazanırken, futbolcuya ödenmesi gereken 2.5 milyon Euro yıllık ücreti de Al Ain ve West Ham'a ödetti. Böylelikle sarı lacivertlilerin karı 6 milyon Euro'yu (19.2 milyon TL) buldu.
Sezon başı Al Ain'e 2.5 milyon Euro'ya kiralanan Nijeryalı futbolcunun yıllık ücretini Birleşik Arap Emirlikleri kulübü karşıladı.
Devre arası Al Ain'den ayrılan Emenike, bu kez 1 milyon Euro'ya West Ham'a kiralandı. Sadece bu şekilde Fenerbahçe'nin kasasına 3.5 milyon Euro girdi.
Emenike'nin 2.5 milyon Euro olan yıllık ücretini de ödemeyen sarı lacivertliler, böylelikle 6 milyon Euro (19 milyon TL) kar etti.
Ligde 10 maç oynarsa bonservis West Ham'ın olacak Londra temsilcisinin Emmanuel Emenike için Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. West Ham, Nijeryalı golcüyü sezon sonunda satın almak isterse 11 milyon Euro'luk opsiyon hakkını kullanacak. Emenike, Premier League'de 10 maçta forma giyerse, West Ham United sözleşmede belirtilen 11 milyon Euro bonservis bedelini ödeyerek Nijeryalıyı transfer edecek.

EMENIKE: WEST HAM'I HER ZAMAN TAKİP EDİYORDUM
Öte yandan, West Ham'a transferiyle ilgili açıklama yapan Emenike, "Burada olduğum için çok, çok mutluyum ve çok, çok heyecanlıyım. West Ham'ı her zaman takip ediyordum. Onları harika bir kulüp olarak biliyorum. West Ham harika bir kulüp ve burada olduğum için mutluyum" dedi.
Teknik direktör Slaven Bilic hakkında da konuşan Nijeryalı golcü, "Bilic'i uzun yıllardır tanıyorum. O Lokomotiv Moskova'da iken, ben Spartak Moskova'ydım. O Beşiktaş'a geldiğinde, ben Fenerbahçe'deydim, yani birbirimizi uzun süredir biliyoruz. Burada olmaktan ve onun için oynamaktan mutluyum. Bilic ile birbirimizin kariyerlerini takip ettik. Tanrı'ya şükür bugün buradayız ve bugün burada beraberiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr