Gezi protestolarında darp edilerek 19 yaşında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı bu yıl 52 öğrenciye burs veriyor. Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz, sosyal medya hesabından annesinin maratona hazırlanırken koştuğu bir fotoğrafı paylaşarak “Şu fotoğrafa iyi bakın; İyi bakın çünkü bu koşan kadın 50 yaşında, dahası bu kadının 19 yaşındaki bir oğlu dövülerek; evet dövülerek tekmeyle, yumrukla öldürüldü!” dedi.

“Şimdi o gencin, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi ne mi yapıyor? Karalar bağlayıp yas tutmuyor, oğlunun hayallerinin peşinde koşuyor!” diye devam eden Korkmaz, “Öğretmen olup aydınlık gençler yetiştiremediği için oğlu, kendisi çabalayıp onun adına kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı'yla öğrencilere burs veriyor. Hem de öyle 3-5 öğrenci de değil ha, tamı tamına 52 öğrenci. Bu kadına iyi bakın, iyi bakın çünkü bu kadın umudun simgesidir!” diyerek anne Korkmaz’ın kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Rekor kırdı, 11 öğrencinin burs bedeli toplandı

On binlerce kişi tarafından paylaşılan fotoğraf, sosyal medyada günün konusu oldu. Emel Korkmaz maratona henüz 2 hafta olmasına rağmen şimdiden 2016’da en çok bağış toplayan koşucular listesinde 1. sıraya yükseldi.

Rekor paylaşım ve destek sayesinde 1 gün içerisinde 11 öğrencinin 1 yıllık burs bedeli bağış olarak toplandı.

Anne Emel Korkmaz ve abi Gürkan Korkmaz ile beraber 100’ün üzerinde gönüllü de ALİKEV burslarına destek olmak için 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşacak.

Emel Korkmaz'ın kampanyasını görüntülemek ve destek olmak için: ipk.adimadim.org/kampanya/CC9584

Kampanyaya destek olmak isteyen gönüllüler www.alikev.org/adimadim adresinden gerekli bilgileri edinebiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr