Olay, geçen 28 Eylül günü saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesinde meydana geldi. Oğlu Vahit Çiftçi ile birlikte yaşayan Esme Çiftçi, evde yalnız olduğu sırada evin kapı zili çaldı. Kapıyı açan Çiftci, karşısında tanımadığı 3 kişiyi gördü. Çiftçi’nin kim olduklarını sorması üzerine 3 kişi, oğlunun arkadaşları olduklarını söyleyip içeri girdikten sonra kadının ağzını elleriyle kapatıp sürükledi. Esme Çiftçi’nin el, ayak ve ağzını bağlayan şüpheliler, altın ve paraların yerini sordu. Çiftçi’nin yatak odasında demesi üzerine şüpheliler, kadını yatak odasına getirip 3 bilezik, 1500 lira para, kadının boynundaki kolye, parmağındaki yüzüğü ve cep telefonunu alarak kayıplara karıştı.

İşten eve gelen oğlu Vahit Çiftçi tarafından bulunan Esme Çiftçi durumu polise bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler evin çevresindeki 200 ev ve işyerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan çalışmada şüphelilerin maske ve peruk taktığı tespit edildi. Esme Çiftçi’nin ifadesinde, çalınan bilezikleri bir süredir kavgalı olduğu yeğeni evli ve 1 çocuk annesi Nevin Kulcu ile birlikte aldıklarını söyledi. Polis, çalışmasını Kulcu üzerine yoğunlaştırdı.

ÖNCE İTİRAF, SONRA İNKAR ETTİ

Nevin Kulcu’yu bir süre teknik ve fiziki takibe alan polis, şüphe üzerine Kulcu’yu geçen 14 Ekim Cuma günü gözaltına aldı. Kulcu, yapılan sorgulamasında teyzesinin, kendisi hakkında dedikodu yaptığını ileri sürerek, bu dedikoduyu kimlerle yaptığını merak ettiğini ve bunu öğrenmek için 21 yaşındaki Harun Reşit Taşan, 22 yaşındaki Mustafa Gökdemir ve 18 yaşındaki Adem Kala’yı tutup, teyzesinin cep telefonu kendisine getirmelerini ve bu iş karşılığında da teyzesinin bileziklerini alabileceklerini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine 3 kişi de gözaltına alındı.

Polise verdiği ilk ifadesinde suçunu kabul ettiği ve adamları kendisinin yönlendirerek teyzesini gasp ettirdiğini belirten Kulcu, daha sonra suçunu inkar ettiği öğrenildi. Diğer 3 şüpheli ise verdikleri ifadelerinde, "Bizleri Nevin Kulcu tuttu. Bize altınların yatak odasında olduğunu, önceden altınları teyzesi ile birlikte aldıklarını söyledi. Biz de eve girerek kadının el, ayak ve ağzını bağlayarak altın ve paraları aldık. Nevin, bizden teyzesinin cep telefonunu getirmemizi istedi. Bizde altın ve paraları kendimize alıp, telefonu Nevin’e getirdik. Daha sonra altınları kuyumculara satıp paraları harcadık" dedi. Polis, yapılan çalışmada, Esme Çiftçi’nin cep telefonunu Nevin Kulcu’nun evinde buldu. Kulcu’nun teyzesinin kimlerle görüştüğüne baktıktan sonra telefonun hafızasını sıfırlatıp satmaya çalıştığı ancak bunda başarılı olamadığı öğrenildi.

Nevin Kulcu ve 3 kişi, ’yağma, kişi hürriyetini yoksun kılma ve darp’ suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr