Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, cinayetin sarkıntılık iddiasıyla işlendiği ortaya çıktı. Şüphelinin olaydan sonra otomobili yakmaya çalıştığı ancak başaramadığı belirlendi.
Cinayet; 15 Mayıs'ta Esenyurt, Talatpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Park halindeki bir otomobilde elleri ve ayakları bağlı bir kişinin cesedini gören, mahalle sakinleri polise haber verdi. Adrese giden ilçe polis ekipleri, elleri ve ayaklar bağlandıktan sonra bıçakla öldürülen kamyon şoförü Mehmet Mesih Aslan'ın cesediyle karşılaştı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayeti aydınlatmak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ceset, Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.


Dedektifler, evli ve 3 çocuk babası olan Mehmet Mesih Aslan'ın yasak aşk yaşadığı iddialarına ulaştı. Son dönemlerde, Semra Ç.'ye ilgi duyduğu dedikoduları üzerine, 25 yaşındaki kadının eşi tarafından tehdit edildiği bilgisine ulaşıldı. Araştırmada, cinayetin, Semra Ç.'nin eşi Yusuf Ç.(29) tarafından işlendiği tespit edildi. Polis ailenin Esenyurt'taki evine baskın düzenledi. Ağrı'ya kaçtıkları belirlenen çift, cinayetten 2 gün sonra, Jandarma Karakolu’na giderek teslim olduğu öğrenildi.


'KARIMA SARKINTILIK YAPIYORDU'


İstanbul'a gönderilen Yusuf ve Semra Ç. çifti; Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Cinayetle ilgili ifade veren Yusuf Ç., ” Murat Mesih karıma sarkıntılık yapıyordu. Duyunca çok sinirlendim. Bu sebeple bıçakladım, öldüğünü görünce çocuklarımı Ağrı’daki yakınlarıma bırakmaya gittim. İstanbul'da emanet edecek hiç kimsem yoktu. Daha sonra ise teslim oldum” dedi. Cinayette çifte yardın ettiği belirlenen Yusuf K.'da gözaltına alındı.


ARACI YAKMAYA ÇALIŞTI


Olayla ilgili şüphelilerin ifadesinde olayın nasıl gerekleştiği de ortaya çıktı. Mehmet Mesih Aslan'ın evde öldürüldüğü ve battaniyeye sarılarak araca götürüldüğü belirlendi. Cinayet zanlısı Yusuf Ç.'nin aracı yakmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı anlaşıldı. Şüphelinin cinayetin izini silmek için aracı yakmaya çalıştığı iddia edildi. Polisin peşinde olduğunu anlayınca teslim olduğu öne sürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr