Karar gazetesi yazarı Çakır, ‘Bir İhtimal Daha Var' başlıklı yazısında, Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e atıfla kullandığı cümlelerle, ‘başkanlık sisteminin çok geniş yetkiler verdiği' eleştirilerini bir anlamda kabul etti. "Bu yetkilerle bizi Ahmet Necdet Sezer gibi birisinin yönettiğini bir düşünelim bakalım? Sonuç ne olur?" diye ‘soran' Çakır, ‘kendi çözüm önerisi'ni de okurla paylaştı.

"Öyleyse yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi. Daha sonrası için daha risksiz bir yönetim yapısının teminat altına alınması. Benim teklifim, referandumdan sonra anayasaya eklenecek geçici bir maddeyle bu sorunun çözülmesi. Bir düşünün bunu"

Çakır'ın köşesinde paylaştığı çözüm şu şekilde:

'Bugün güçlü bir başkanlık iradesine ihtiyaç duyulmasının sebebi içinde bulunduğumuz şartlar. FETÖ ile, PKK ile ve bilumum iç ve dış düşmanla mücadele için güçlü bir otoriteye ihtiyaç duyuluyor. Başkanlık sistemini içtenlikle destekleyenlerin görüşü bu. Tarif edilen güçlü liderlik profiline de Erdoğan dışında uyan bir kimse yok bu ülkede. Öyleyse yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi. Daha sonrası için daha risksiz bir yönetim yapısının teminat altına alınması. Benim teklifim, referandumdan sonra anayasaya eklenecek geçici bir maddeyle bu sorunun çözülmesi. Bir düşünün bunu.'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr