Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Tandoğan Köyü'ndeki tavuk çiftliğin sahibi Aydın Çelik, dün gece etkili olan fırtına nedeniyle yaklaşık 30 dakika elektrik kesintisi olduğunu söyledi. Daha sonra verilen elektriğin voltajının düşük olmasından dolayı merkeze bağlı Tandoğan Köyü'ndeki tavuk çiftliğindeki jeneratör devre dışı kaldı.

550 BİN LİRA ZARAR

Çiftlikteki 50 bin tavuktan 40 bininin telef olduğunu belirten Çelik, "Düşük voltajdaki enerji nedeniyle havalandırma fanları çalışmadı. Bekçinin haber vermesi üzerine köye geldik ama tavukların çoğu telef olmuştu. Tahmini zararımız 550 bin lira. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları incelemelerin ardından sağ kalan tavuklardan numune aldı" dedi.



Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkilileri tavukların telef olmasının elektrik kesintileri veya düşük voltajla bir ilgisinin olmadığını savundu. Yetkilileri, çiftlikte gerekli incelemenin yapılacağını söyledi. Telef olan tavuklar, eşilen çukurlara doldurulup üzeri kireçlenerek kapatıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr