Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini 3 bin 600 kilovatsatten 2017 itibariyle 2 bin 400 kilovatsaate düşürdü. Böylece gelecek yıl aylık faturası 82 liranın üzerinde olan tüketici serbest tüketici olarak tedarikçisini seçebilecek.

8,4 MİLYON ABONEYİ KAPSIYOR

Yıllık tüketimi 2 bin 400 kilovatsaatin üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyon abone serbest tüketici olma hakkı kazanacak.

EPDK UYARDI: SÖZLEŞMELERİ DİKKATLİ OKUYUN

NTV'ye konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, sözleşme imzalayacak serbest tüketicilerin, imzadan önce haklarını ve yükümlülüklerini çok iyi öğrenmeleri gerektiğine işaret etti. Yılmaz, "Abonelik sözleşmeleri çok dikkatle okunmalı ve imzalanmalı. Vatandaşlarımız, tedarikçisini titizlikle seçmeli ve kendi tüketim alışkanlıklarına uygun sözleşmelerin altına imza koymalı" ifadesini kullandı.

ELEKTRİK TEDARİKÇİSİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Daha ucuza elektrik almak isteyen abonelerin tedarikçi değiştirebilmesi için öncelikle serbest tüketici limitinin (aylık 82 liralık fatura) geçilmesi gerekiyor.

Aboneler öncelikle hizmet almak istediği elektrik tedarikçisini belirler. Daha sonra bu şirketle sözleşme yapılır ve imzanız alınır. Değişiklik işlemi başvuru tarihine göre bir ya da iki ay sürebiliyor. Tedarikçi değiştirmek için eski aboneliğin iptali söz konusu değil.

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Elektrik şirketi değişikliği için gerekli belgeler şöyle:

    Son döneme ait birkaç fatura örneği     Resmi kimlik fotokopisi     Kullanım yeri ve abonenin adres bilgileriKaynak: Cumhuriyet.com.tr