PKK, 17 Ağustos'ta Van'da, dün Bitlis'te ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne  düzenlenen  5 polisin şehit olduğu, polis ve sivil toplam 217 kişinin yaralandığı bombalı araç yapılan saldırıları üstlendi.


Elazığ saldırısını gerçekleştiren PKK'lının Mardin doğumlu Çektar Mahir Serbest kod adlı Kamil Çelebi olduğu belirtildi.

Elazığ bombacısının kimliği açıklandı

PKK, önceki gün Elazığ Emniyet Müdürülüğü’ne düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlendi. PKK’nin silahlı kanadı HPG tarafından  ANF’ye yapılan açıklamada bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısını “Çekdar Mahir Serbest” kod isimli Kami (Kawa) Çelebi’nin gerçekleştirdiği belirtildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne dün 5 polisin şehit olduğu bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili olarak PKK'li olduğu öne sürülen 1 kişi gözaltına alındı. Patlamada ağır hasar gören Emniyet Müdürlüğü'nün de "FETÖ örgütüne ait olduğu gerekçesiyle" kapatılan Güzide Hanım İlkokulu'na taşınması için girişimler başlatıldı.

EFKAN ALA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının beyaz minibüsle gerçekleştirilen bir intihar saldırısı olduğunu söyledi. Bakan Ala, saldırıyı gerçekleştirenin kimliğinin belli olduğunu belirtip saldırganın Türk vatandaşı olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Elazığ Bitlis ve Van'daki terör olayları.. Elazığ'daki intihar eylemi mi? Yeni bilgiler var mı?

Evet bu saldırı intihar saldırı bomba yüklü. 3 polisimiz şehit oldu 217 kişi yaralandı 115'i polis 102'si sivildi 83'ü hastanede 1 kişinin durumu kritik.

1 kişi başka bir ilde gözaltında. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi alındı o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış.

Bomba yüklü araç ara yollardan Elazığ'a gelmiş. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr