Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda önceki gün IŞİD’in bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 5 askerden 4’ü dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk’un cenazesi (28) ise bugün Giresun’un Alucra ilçebinde toprağa verilecek.

YILBAŞINA BAŞBAKAN YILDIRIM’LA GİRMİŞTİ

Erzincanlı Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Selim Topal için İstanbul Pendik’te 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, çok sayıda bakan, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Topal, yılbaşı gecesi Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Yıldırım ile birlikte yemek yiyerek sohbet etmişti.

ŞEHİT YAKINLARINDAN PROTOKOL TEPKİSİ

Şehit Uzman Onbaşı 27 yaşında Mete Can için Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tören düzenlendi. Cenaze töreninde bir yetkili protokolün önde olması gerektiği uyarısında bulunması üzerine şehit yakını tepki göstererek, “Protokol bizim önümüzde değil! Biz onun amcasının oğluyuz. Protokol bizim önümüze geçemez! Şimdiye kadar geçmediler tamam mı? Adam ölünce bu adam değerli olur!” dedi. Eşinin asker kıyafetlerini giyip törene gelen Seda Can, zaman zaman fenalık geçirdi. Annesi Meryem Can ise “Kuzum şehitler ölmez, kalk ayağa” diye ağıt yaktı.

ŞEHADET İSTİYORDUN İSTEDİĞİN OLDU

ZONGULDAK: Şehit Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Bahattin Bakır’ın cenazesini Zonguldak’ın Devrek ilçesinde toprağa verildi. Yeni Cami’deki törende şehidin annesi Hatime, kız kardeşi Habibe Bakır tabutun arkasında gözyaşı döktü. Şehidin babası Hüseyin Bakır, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı. Küçük kızı 1.5 yaşındaki Buğlem Naz ile tabutun başına gelen ablası Nazife Küçükkaya da “Canımın parçası. Ne biz sana doyduk, ne sen bize doydun. Sen istediğin yere gittin. Şehit olmak istiyordun istediğin oldu” diyerek ağıt yaktı. Küçük Buğlem de ağzındaki emziği ile olanlardan habersiz annesi ve yakınlarının kucağında dayısının tabutuna dokundu.

 KILIÇDAROĞLU’NUN ÇELENGİ YERE ATILDI

SAMSUN: Şehit uzman onbaşı 24 yaşındaki Ramazan Taşkın’ın cenazesi Samsun’un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni öncesi şehidin annesi Zehra Taşkın ve kız kardeşi Tuba Taşkın Ağan, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit kardeşin şapkasını göğsüne basan kız kardeşi Tuba Taşkın Ağan, “Canım kardeşin sana kurban olsun” diyerek gözyaşı döktü. Törende bazı kişiler ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengini tabutun arkasından alarak yere attı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr