Ekvador’un kıyı kenti Muisne’de 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 233 kişinin hayatını kaybettiği depremde, en az 600 kişi de yaralandı.

Deprem akşam yerel saatle 18.58’de meydana geldi. Binlerce insanın göçük altında kaldığı kentte yaşayanlar, olası artçılardan korunmak için yüksek tepelere doğru kaçtı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssünün başkent Quito'ya 170 kilometre, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurduğu depremin yaklaşık 40 saniye sürdüğü bildirildi.

Depremde, Muisne’deki bir köprü üstünde araçlar olduğu sırada yıkılırken, yolların da kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Kentte elektrik, telefon ve su gibi hizmetlerde de sorun yaşanıyor.

Yetkililer, kurtarma çalışmaları devam etmesine karşın her dakika ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti.

Kolombiya’dan da hissedildi

Şiddetli deprem, yüzlerce kilometre uzaklıktaki başkent Quito’dan da hissedilirken, orada da pek çok binada çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Ülkenin önemli iş merkezlerinden Guayaquil şehrinin güvenlik yetkililerinden Fernando Garcia, depremin meydana geldiği noktadan kilometrelerce uzakta olmalarına rağmen, şiddetli bir şekilde hissedildiğini söyledi. Garcia sözlerine şöyle devam etti:“Korkunçtu. Hepimiz sokaklara döküldük çünkü artçılardan korkuyoruz. Birçok bina yıkıldı.”

Bu arada ülkenin altı bölgesinde de acil durum ilan edildi. Sahil kentinde meydana gelen deprem sonrası verilen tsunami uyarısınınsa birkaç saat sonra kaldırıldığı belirtildi.

Depremin Kolombiya’dan dahi hissedildiği bildirildi.

Depremden acı veren fotoğraflar

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr