Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de kendisini "en çok üzen şey"in Cemaat temsilcilerini Brookings Enstitüsü’nde görmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetçi Parti'den Başkan adayı Donald Trump'a göndermede bulunarak “Hala Müslümanları birer terörist olarak suçlayanlar ortada dolaşıyor. Çok ilginç Amerika’da devam eden başkanlık yarışında bazı adayların bu görüşleri savunuyor olmalarını hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum” dedi.

Türk medyasına da eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Az önce bir Azeri televizyonu önümü kesti. Onun gözlerinde gözyaşı gördüm. Acaba bizim ülkemizdeki medyanın gözlerinde de bu gözyaşını görebilecek miyiz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland’de yaptırılan Amerika Diyanet Merkezi’nin açılış töreninde konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de çeşitli mesajlar verdiği törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye “ekselansları” ifadesiyle davet edildi.

TRUMP GÖNDERMESİ

Müslümanları terörist olarak niteleyenlerin “ortada dolaştığını” ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Çok ilginç Amerika’da devam eden başkanlık yarışında bazı adayların bu görüşleri savunuyor olmalarını hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum. Oysa Müslümanlar bu ülkenin asli unsurları arasında yer alıyor. Toplumun diğer kesimleri gibi Müslümanlar da Amerika’nın gelişmesinde çok daha güçlenmesinde onlar da aynı şekilde katkı veriyorlar. Sayın Başkan Obama’nın yakın zamanda yaptığı bir konuşmada da değindiği gibi, ‘Amerika’da yaşayan Müslüman toplum, Amerikalılık veya Müslümanlık arasında bir seçime zorlanamaz’ Biz bu önyargıları kırmaya çalışırken ne yazık ki Müslüman kimliğiyle hareket eden gözü dönmüş bazı gruplar söylemleri ve tavırlarıyla adeta İslam karşıtı kesimlere hizmet ediyorlar.”

ERDOĞAN'I EN ÇOK ÜZEN ŞEY

Erdoğan, kendisini en çok üzen olay hakkında, “Brookings Enstitüsü’nde vereceğim konferans öncesinde bu terör örgütleriyle legal görüntüde, illegal bir örgüt görüntüsü veren paralel devlet yapısının temsilcilerini gördüm. Sadece Türkiye’deki terör örgütleri değil Ermeni ASALA örgütü de oradaydı, bunlar da oradaydı”

Erdoğan şunları söyledi:

"Biz bu önyargıları kırmaya çalışırken ne yazık ki Müslüman kimliğiyle hareket eden bazı gruplar söylemleri ve tavırlarıyla adeta İslam karşıtı kesimlere hizmet ediyorlar. Bunların başında DAİŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab gibi örgütler yer alıyor. Ülkemizde ise, PKK, DHKP-C, Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG gibi terör örgütleri var. Ama bir de ne yazık ki dindar görünmek suretiyle bir adım daha var ki, bu beni en çok üzen olaydır. Brooking Enstitüsü'nde vereceğim konferans öncesinde, legal görüntüde illegal bir örgüt görüntüsü veren 'paralel devlet yapısı'nın temsilcilerini gördüm. Sadece Türkiye'deki terör örgütleri değil, Ermeni ASALA örgütü de oradaydı, bunlar da oradaydı."

“BİZ HANGİ ÜLKENİN EVLADIYIZ BUNLAR HANGİ ÜLKENİN EVLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar yaşandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Az önce bir Azeri televizyonu önümü kesti. Onun gözlerinde gözyaşı gördüm. Acaba bizim ülkemizdeki medyanın gözlerinde de bu gözyaşını görebilecek miyiz? Benim Mehmedim, benim polisim, köy koruyucum oralarda Güneydoğu, Doğu, bir huzuru sağlayabilmek uğruna canlarını vermek hiç onu bir kenara koyuyor ve bu şekilde koşuyor, ama bakıyorsunuz bazıları öyle başlıklar atıyorlar ki hakikaten ‘Biz hangi ülkenin evladıyız bunlar hangi ülkenin evladı’ diye bu soruyu sormaktan geri duramıyorsunuz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr