Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki lise  öğrencilerine yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 80 bin öğrenciden 51 bininin matematik dersini seçmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimini harekete geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nin taslağını hazırlayarak, Whatsapp üzerinden hayata geçirdiği 'e-matematik' projesiyle liseliler, akıllı telefonları eğitim için kullanacak.

PROJE VALİLİĞE SUNULDU

Proje taslağının hazırlanarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a sunduklarını belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Birimi Sorumlusu Necmettin Okumuş şöyle dedi:

"Türkiye'de sınav odaklı bir eğitim sistemimiz olduğu için, hedefimiz bu proje ile öğrencilerin TEOG, YGS, LYS başarı düzeyini yükseltmek. 'e- matematik' projesi ilk pilot olarak Yunusemre, Şehzadeler ve Demirci ilçelerinde uygulanacak. Proje daha sonra Manisa ilinde eğitim- öğretim yapılmakta olan resmi liselerin 9 ila 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek."

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER HİZMET VERECEK

Proje kapsamında, gönüllü öğretmenlerin hizmet vereceğini kaydeden Okumuş şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz matematik alanlarında çözemedikleri soruların fotoğrafını çekerek ya da yazarak whatsapp grubundan paylaşacak. Gönüllü öğretmenlerimiz de öğrencilerimizin cevabını bilmediği soruların çözümü yapacak. Kurulan whatsapp grubu, öğrencilerin aynı zamanda grup etkileşimi ile birlikte bilgi paylaşımını sağlayarak, başarılarını arttıracak. Bu sebeple de öğrencilerimiz interneti bilinçli bir şekilde kullanılmasına faydası olacak. E-matematik projesinin uygulanmaya konulmasının ardından, yine aynı sistem üzerinden 'e-fen bilimleri', 'e-fizik', 'e-kimya', 'e-biyoloji' ve 'e-tarih' projeleri de aynı şekilde uygulamaya konulacak. Projenin öğrencilerimizin tümüne faydalı olacağına inanıyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr