Seçmeli ders tercihlerini daha önce yılsonundan itibaren toplamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin belirlenmesi için öğrencilerin 6 ay önceden tercih yapmasını istedi.

Acelenin gerekçesi, ders kitaplarının yetiştirilmesi amacına dayandırılsa da önceki yıllarda din derslerine ilginin az olduğu belirtildi.

MEB’in talimatında “öğrencilerin belirli derslere yönlendirilmemesi” uyarısına yer verilmesine karşın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, sınıf ve din öğretmenlerine, “öğrencileri ve velileri din dersleri için teşvik edin” talimatını verdi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan imzalı yazıda, “Öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında okul müdürlerimizin 2. dönem öğretmenler kurulunda konuyu ivedilikle gündeme alması” istendi.

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seçmeli din dersi seferberliğine hazırladığı broşürlerle katıldı. “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” başlıklı broşürde, “Seçmesi Bi’ Dakika, Faydası İki Dünya” denilmesi dikkat çekti. İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seçmeli din dersi afişinin aynısı Ankara’da belediye otobüslerinde ve metrolarda da görüldü. Aynı içerikteki afişlerde, bir imza olmaması dikkat çekti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr