MEF Okulları’nın, Yurtiçi Kargo’nun ve Arıkanlı Holding’in kurucusu, MEF Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı işadamı ve eğitimci Dr. İbrahim Arıkan dün hayatını kaybetti. Arıkan için ilk tören yarın saat 12.00’de MEF Okulları Ulus Kampusu’nda yapılacak. İbrahim Arıkan, Zincirlikuyu Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Arıkan ailesi, yarın 17.30-19.30, 5-6 Şubat’ta ise 16.00-18.00 saatleri arasında MEF Okulları, Ulus Kampusu’nda taziyeleri kabul edecek.

İlklere imza attı

1941 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Salur köyünde doğan Arıkan, ilkokul öğretmeni olma hedefiyle Mimar Sinan İlköğretmen Okulu’na girdi. 1968 yılında Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nu ve Fen Fakültesi Fizik– Matematik Bölümü’nü tamamladı. 1971’e kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde asistanlık görevini yürüttü. 1972 yılında MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi’ni kurdu. 1982’de Türkiye’de ilk kargo şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş.’yi, 1996 yılında MEF Okulları’nı kurdu.

ÖZ-DEBİR’in (Özel Dershaneler Birliği Derneği) Kurucu Başkanlığı’nı 1985’ten 2005’e kadar yürüttü. 1996’da tüm şirketlerini Arıkanlı Holding A.Ş bünyesinde toplayan Arıkan, 2012’de ise MEF Üniversitesi’ni Maslak Kampusu’nda hayata geçirdi.

Arıkanın çalışmaları ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından da takdir gördü. 2001 yılında “Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı bir eğitimci olması, iki yüz bin öğrencinin yetişmesine katkı sağlaması, değişik sanayi sektörlerindeki atılımcı kişiliği ve önderlik yönü” nedeniyle, KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi Senatosu tarafından oybirliği ile İşletme Bilim Dalında “Onursal Doktor” unvanı verilen Arıkan “iş dünyasında şirketleri, kurduğu sistem ve yarattığı markalardan dolayı 2009’da da “Liderlik Onur Ödülü”ne layık görüldü.

MEF’İi yarattı doktora unvanı aldı

Arıkan tarafından yaşama geçirilen MEF eğitim kurumları da zaman içinde yurtdışında başarılarıyla ses getirdi. “MEF Eğitim Kurumlarını eğitim dünyasına kazandırması” nedeniyle yine 2009’da ABD’deki Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında “doktora” unvanı verilen Arıkan iş ve eğitim dünyasına farklı bakış açıları getiren 10 kitabın da yazarıydı.

Yazar yönü

Arıkan’ın kitaplarının isimleri şöyle; “Modern Fizik”, “Biz Bize”, “Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık”, “Kurum Başarısı İçin”, “Yöneticiye Mektup”, “Her Durumda Başarmak”, “Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar”, “Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur”, “Ya Yenilenirsin ya da Yenilirsin” ve “Öğreten Öğretmen Öğrenen Öğrenci.”


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr