Geyikli iskelesinden Adaya ilk yaklaşırken tarihi dokusuyla sanki “Merhaba” diyen görkemli kalesi karşılıyor sizi. Farklı bir atmosfere gireceğinizin haberini veriyor adeta. Adaya ilk ayak basıp ilerledikçe kalacağınız konaklama yerine gidene kadar Arnavut taşlı kaldırımlarda yürüyorsunuz. Yer yer daralan, begonviller, sardunyalarla kaplı sokaklarında yürürken işte tatilim başlıyor diyorsunuz.

Adaya yeni gelmenize rağmen havasından mıdır bilinmez uzun yıllardır burada yaşayan adalı gibi hissediyorsunuz kendinizi. Aklınızdaki ilk düşünce konaklama yerinize yerleşip adayı keşfetmeye başlamak oluyor. Öncelikle Bozcaada merkezini gezebilirsiniz. Merkezin bir özelliği var bir tarafı Türk mahallesi bir tarafı Rum mahallesi. Yıllar önce bu mahalleleri birbirinden ayıran bir dere varmış onun haricinde iki kültür aynı cennette huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmüş. Şimdi geçmişin izlerini sokakları gezdikçe görebiliyorsunuz.

Her sokağın kendine has cazibesi olduğunu fark ediyorsunuz. Özenle dekore edilmiş Bozcaada otelleri , Bozcaada pansiyonları her köşeyi dönünce karşınıza çıkıyor. Konaklama tercihine göre Bozcaada kiralık ev de bulabilirsiniz. Turizme önem veren Adalı işletmeciler, Bozcaada lokantaları hizmette kaliteden ödün vermiyorlar. Adaya gelirken yanınıza öz çekim çubuğunuzu alın. Telefonlarınızın, tabletlerinizin ya da fotoğraf çekimi yapacağınız dijital cihazlarınızın hafıza kartlarını boşaltmayı unutmayın. Zira ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz karelere yer kalmayacaktır.

Bavula konulacaklar listesine değinmişken akşamları üzerinize giyeceğiniz uzun kollu bir kıyafetinizi de mutlaka alın. Anadolu sıcaktan bunalırken Adada yaz akşamları serin olabiliyor. Adaya kendi aracınızla gelecekseniz, denize girmek için kendinize bir koy seçebilirsiniz, sadece size aitmiş hissini yaşayabilirsiniz. Ancak hem denize girelim hem de kafeteryaların olduğu bir yer olsun diyorsanız Ayazma plajına gidebilirsiniz.

Bozcaada denilince ilk önce akla gelen ayazma plajlıdır. Altın gibi parlayan incecik kuma sahiptir. Birçok su sporu ve aktivitelerin olduğu plajdır aynı zamanda. Az ilerisinde Sulubahçe ve Habbele koyu bulunmaktadır. Sık sık konulan tabelalar sayesinde kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Rüzgar lodostan esiyor ise Çayır koyuna gitmenizi tavsiye ederim. Merkez, tarihi dokular, koylardan sonra günbatımı için Polente Fenerine gitmeden olmaz. Özellikle romantik unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız Polente Fenerine gitmelisiniz. Rüzgar gülleriyle öz çekim yaptıktan sonra adayı kuşbakışı görmek için Göztepe’ye çıkmalısınız. Anlatmak yeterli olmuyor yaşamak gerek. Keyifli, sakin ve güzel bir tatil için Bozcaada’ya gelmelisiniz. Eminim bir sonraki tatil planınızda yine buraya gelmek. isteyeceksiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr