Önceki gün 15 bin hayranının katıldığı Freedom Hall’deki cenaze namazının ardından, dün de Ali’nin çocukluğunu geçirdiği evden başlayan dev konvoy şehrin Muhammed Ali ile özdeşleşen önemli noktalarında durdu. Cenaze aracı geçtiği yerlerde halk “Ali, Ali” sloganları ve güllerle karşıldı. Cenaze töreni ise konvoy Cave Hill Mezarlığı’na ulaştığında başladı.

KFC Yum! Centre’da yapılan törende İmam Hamza Abdül Malik’in Kuran okudu. Müslüman, Yahudi, Hıristiyan din adamlarının konuşma yaptığı törende Budist rahipler de dua etti. Törende konuşan ağır sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis “O bir efsaneydi” dedi. Kızı Malia’nın mezuniyeti nedeniyle cenazeye katılamayacağını açıklayan ABD Başkanı Obama gönderdiği mesajda “Bu hafta bir ikonu kaybettik. Afro-Amerikalıları özgürleştiren ve kimlikleriyle gurur duymalarını sağlayan biriydi” dedi.

St. Stephen Baptist Kilisesi Baş Papazı ise “O siyahilerin bile kendini sevmekle ilgili sorunları olduğu zamanda siyahileri sevme cesaretini gösterdi” diye konuştu. Cumhuriyetçi senatör Orrin Hatch “Kalemi kendi ellerine alıp kendi adını ders kitaplarına yazdırdı. O bir ödül dövüşçüsü ya da dünya şampiyonu değil, en büyüktü” dedi. Afro Amerikan Müslüman insan hakları savunucusu Malcom X’in kızı Attallah Shabazz da gözyaşları içinde bir konuşmayla alkış aldı. Törene aktör Arnold Schwarzeneggerw, boksör Mike Tyson da katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr