ABD medyasında yer alan haberlere göre, geçen 21 Nisan’da evinde ölü bulunan ve vücudunda kimsenin sağ kalamayacağı miktarda fentanil maddesi bulunan Prince’in evindeki ilaçlar “yanlış etiketlenmiş.” Prince’in kullandığı aşırı kuvvetli ilaçların şişelerinde, daha az kuvvetli bir maddenin adı yazdığı iddia ediliyor.

Yerel Star Tribune gazetesi, Prince’in evinde bulunan ilaçların tehlikeli miktarda sentetik opioid fentanil (vücutta morfin benzeri etki gösteren çok kuvvetli bir ağrı kesici) içerdiğini, ancak ilaçların bulunduğu kapların üzerine hidrokodon (daha az etkili bir opioid) etiketi yapıştırıldığını yazdı. Prince’in haziran ayında yayımlanan otopsi raporunda ölüm nedeni “yanlışlıkla aşırı dozda fentanil alımı” olarak açıklanmıştı.

Dünyaca ünlü şarkıcı Prince, 21 Nisan’da ABD Minnesota’daki evinin asansöründe ölü bulunmuştu. Prince 1980’lerde yayımladığı Purple Rain, 1999 ve Sign O’ the Times albümleriyle uluslararası üne kavuşmuştu. Kariyeri boyunca 30’dan fazla albüm yapan Prince’ın satış rakamları 100 milyonu aşmıştı. Şarkıcılığının yanında şarkı sözü yazarı ve aranjör de olan Prince, birçok enstrümanı da çalabiliyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr