İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala'nın açıklamalarından başlıklar:

Hendekler orada kapandığı sürece operasyon devam edecek. Teröristler etkisiz hale getirilecek. Önce bazı mahallelerde bir daha böyle olayların olamamı için geçisi polis merkezleri kurulacak. Temizlenen mahallelerde polis merkezleri kuruluyor. Terör olayları nedeniyle yerini yurdunu terk etmiş vatandaşlar için çalışamalara devam ediliyor.

Topyekün vatandaşı odağına alan bir mücadele yürütülüyor. Milletin oy verdiğisiyasetçiler çukurlara karşı gelmezse vatandaşa ihanet eder. Vatandaşı sokağa çağırmak terörist organizasyonudur. Gerekli tedbirleri alıyoruz.

Cizre'de bu faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi doğru açıklamalara bakın. Kim ambulans istemişse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ambulanslara saldırı olmuştur. Sağlık Bakanlığı ambulansları her yere gönderilmiştir. Son çıkanhaber de yalandır. Devlet kurallar içinde işliyor. Bazen doğru bilgiyi vermek zaman alıyor. Biz devlet olmanın gereğini yapıyoruz. 

Silopi'de biliyorsunuz sokğaa çıkma ysağaı kaldırıldı. Gece boyunca devam ediyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'da ise biraz daha devam ediyor.

 

İşte o haber:

Özel harekât karakolları kuruluyor

,

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr