Edirne’de taksi şoförü 56 yaşındaki Necaattin Adıgüzel, ayrıldığı eşi ve kızınla mal paylaşımı için gittiği avukatın bürosunda tabancayda dehşet saçtı. Adıgüzel'in silahından çıkan kurşunlara hedef olan olan 2 çocuk annesi kızı Dilek İnanç olay yerinde hayatını kaybederken, eski eşi Makbule Adıgüzel, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

dirne'de kısa süre önce mahkemece boşanan Necaattin Adıgüzel ile eski eşi Makbule Adıgüzel bugün mal paylaşımı için hakim karşısına çıktı. Makbule Adıgüzel 22 bin lira maddi 22 bin lira da manevi tazminat talebiyle açtığı davayı kazandı. Taraflar mal paylaşımını görüşmek üzere Abdurrahman Mahallesi’nde bulunan Makbule Adıgüzel'in avukatlığını yapan Melike Özbek'in bürosuna geldi. Avukat Melike Özberk iddiaya göre mal paylaşımı için Necaattin Adıgüzel ile eşi Makbule Adıgüzel ve kızı Dilek İnanç Adıgüzel’i anlaşmaları için başka bir odaya aldı.


TAZMİNATA KIZDI


Eşinin kendisinden tazminat istemesine sinirlenen Necaattin Adıgüzel, iddiaya göre çıkan yaşanan tartışma sırasında belinden çıkarttığı ve ruhsatsız olduğu öğrenilen tabanca ile ayrıldığı eşi ile kızına 6 el ateş ederek kaçtı. Babasının tabancasından çıkan kurşunların hedefi olan Dilek İnanç olay yerinde hayatını kaybederken, bir de oğlu bulunan Makbule Adıgüzel ağır yaralı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


KADIN AVUKAT: ÇOK ÜZÜLDÜK ÇOK KORKTUK


Edirne Barosu Avukatlarından Melike Özbey, duruşmadan sonra tarafların oturup anlaşmaları amacıyla bürosunda buluştuğunu belirterek, ”Davayı kaybeden Necaattin Adıgüzel geldi. Kızı da benim büromdaydı. Eşini de kızını da vurdu. Kızını maalesef kaybettik. Bana ateş edip etmediğini dahi bilmiyorum kendimde değildim. Zaten hazırlıklı gelmiş belinde silah olduğunu bilseydik böyle imkan vermezdik. Keşke yaşanmasaydı çok üzüldük çok korktuk. Ölen kadının biri 5 diğeri 2 yaşında erkek ve kız çocukları da bürodaydı ama ben onları başka odaya aldım iyi ki başka odaya almışım. Yoksa onlara da ateş edebilirdi. Çok üzüldük ve korktuk” dedi.


Cinayet zanlısı olaydan bir süre sonra polisi arayarak teslim oldu. Babasının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kalbeden tDilek İnanç'ın cansız bedeni Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'na kaldırıldı. Eşinin cansız bedeninin tabuta koyulduğunu gören Recep İnanç olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


NOT: Makbule Adıgüzel'in henüz soyadı değişikliği yapmadığı belirtildi…

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr