Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya Tekirdağ Cezaevi’nden getirilen tutuklu sanıklar Beytullah B., Fahrettin T., Fatih Görkem Y., Kenan Y., Murat T., Osman O., Osman S., Salih Ö., Seçkin K., Tarık A., Ali S. ile tutuksuz sanıklar Şener S., İsmail F., Nesrin B., İbrahim İ., Selçuk K., Mahmut K., Çetin A. ve Sedat D. katıldı. Kocaeli’nde başka bir suçtan tutuklu bulunan İbrahim A. ise davaya video konferans sistemi olan SEGBİS ile bağlandı.
Mahkemeye heyeti tahliye talepleri dinlerken tutuklu sanıklardan Fatih Görkem Y., 9 aydır tutuklu olduğunu ve 'cemaat' diye bildiği yapıyla darbe girişiminden 1 yıl önce bağını kopardığını söyleyerek, "ByLock kullanmadım, kullanan bir kişiyle de irtibatım yok. Hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum. Adaletinize güveniyor ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Tutuklu sanık Salih Ö. de hiçbir terör örgütüne sempati duymadığını ifade ederek, "Devletime bağlılığım yaşam tarzımdır. Duruşum nettir. Vatanım ve milletimi seven birisiyim. Tutukluluğum sağlığımı bozmuş, maddi ve manevi kayıplara sebep olmuştur. Bu durum eşim ve çocuklarım için de cezaya dönüşmüştür. Adalete ve yüce mahkemenize güveniyorum" diyerek tahliyesini istedi.
Sanık Kenan Y. ise suçsuz olduğu halde sırf 'kuvvetli suç şüphesi' var diye tutuklu olmasının psikolojisini ve sağlığını bozduğunu belirterek mahkemeden tahliye talep etti. Tahliye talep eden tutuklu sanık Murat T. da kent merkezinde konfeksiyon dükkanı işlettiğini ve sıradan bir esnaf olduğunu söyleyerek "Evimin, çocuklarımın, bütün ailemin geçimini buradan sağlıyorum. Maddi sıkıntılar çekmekteyim. Tahliye olmamam halinde iş yerim kapanacaktır" ifadelerini kullandı.
Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, taleplerin ardından tutuklu sanıklar Murat T. ve Ali S.’nin tahliyesini karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr