Edirne’de aniden bastıran dolu ve sağanak yağmur kenti kısa sürede felç etti. Rögar kapaklarından taşan yağmur suları İlhami Ertem Caddesi, Atatürk Bulvarı’nın bazı bölümlerini Sadık Ahmet Caddesi’ni sular altında bıraktı. Birçok cadde ve sokak kısa sürede göle döndü. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altına ve otobüs duraklarına sığındı. Yoğun sulardan geçmeye çalışan araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok araç yoğun yağmur sularında mahsur kaldı. Polis ekipleri yoğun su birikintilerinin olduğu caddeleri trafiğe kapattı. Edirne Belediyesi ekipleri tıkanan rögarları açmak için yoğun çaba sarf etti.

SUDA GEMİ YÜZDÜRDÜLER

Yoğun yağış nedeniyle Saraçlar ve Çilingirler caddesin de aralarında bulunduğu bir çok sokak üzerindeki işyerini ve evleri su bastı. Çilingirler caddesinde bir işyeri sahibi toplanan yoğun yağmur sularına tepki olarak kartondan yaptığı gemiyi suda yüzdürdü.

Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının 15 derece olduğu kentte bugün ve yarın sağanak yağmur aralıklarla süreceği ve vatandaşların su baskınlarına karşı hazırlık olmaları istendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr