Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve adını bir kentin talihini, genel olarak refahını, kaderini belirleyen şans tanrıçası 'Tykhe'den alan 'Tykhe Düzce Ot Festivali', kortej yürüyüşü ile başladı.

Kent merkezinden Anıtpark'a kadar devam eden yürüyüşe katılanlar müzikler eşliğinde dans etti. Köçekler de danslarıyla yürüyüşe renk kattı.Anıtpark'ta kentte yetişen otların sergilendiği stantların açılışı yapıldı.



Açılışta konuşan Vali Ali Fidan, festivalin Düzce’nin tanıtımı adına çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Festivalimiz artık gelenekselleşiyor. Bu festivalle Düzce’mizin doğal güzelliklerini tanımak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak gibi bir imkanımız var. Düzce’nin kıymetli hanımefendilerinin bereketli elleriyle dostluklarını, sevgilerini katarak yaptıkları yemekler burada tanıtılıyor. Bu bir kitap ile birleştirilerek gelecek nesillere aktarılacak. İnşallah bu festivalimiz gelecek yıllarda çok daha güzel olacak. Festivalin yapılmasında Düzce’yi karşılıksız seven hanımefendilerin büyük emeği var ve çabası var. Onların bu gayret ve çabaları olmasaydı bu festival gerçekleştirilemezdi."



Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney de doğa, tarih ve kültürün Düzce’de buluştuğunu vurgulayarak, "Tabiat güzellikleri ile adından söz ettiren memleketimiz adeta keşfedilmeyi bekliyor. Doğa, tarih ve kültür Düzce’de buluşuyor. İşte biz de bugün ikincisini düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz şenlikte Düzce’nin toprağından aldığı gücü, tarihi kimliği ile bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz. Konuralp’teki 'Tykhe' heykelini marka haline getiriyoruz. Bu şenlikte bereketli topraklara sahip Düzce’mizde doğanın bizlere sunduğu Kaz Ayağı, Kaldirik, Ezeltere, Karalahana, Diken Ucu, Kara Hindiba, Deve Dikeni, Ebe Gümeci gibi sağlık dolu, şifa kaynağı otlarımızı sizlere tanıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileriyle devam eden festivalde katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi. Festival yarın sona erecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr