Euronews'ün Herald Aviation internet sitesine dayandırdığı habere göre, denize çakılmadan önce uçağın tuvaletinden ve elektrik sisteminden duman alarmı geldi. Avrupa Uzay Ajansı ise uydudan aldığı görüntülerde, uçaktan en son sinyal alınan bölgeye 40 kilometre uzaklıkta, deniz yüzeyine yayılan iki kilometre uzunluğunda petrol tabakasının görüldüğünü bildirdi. Mısır ordusu, cuma günü Akdeniz’de, İskenderiye kentinin yaklaşık 295 km açıklarında, yolcu uçağının enkaz parçalarının bulunduğunu duyurmuştu. Paris'ten Kahire'ye kalkan Egyptair Airbus A320 tipi yolcu uçağında, 56 yolcu, 3 güvenlik görevlisi ve 7 mürettebat bulunuyordu.

CNN televizyonu ise, Mısırlı kaynaklara dayandırdığı haberinde, uçak düşmeden dakikalar önce ön kısmında dumanların olduğu yönünde uyarıların yapıldığını belirtti. CNN, uçağın pilotunun intihar etmiş olabileceği yönünde bir iddia ortaya attı. Söz konusu iddia, Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından sert bir dille eleştirilerek reddedildi. Öte yandan soruşturma ekibinden bazı kaynaklar uçak düşmeden önce pilotun kule ile bağlantı kurduğu, her şeyin normal olduğunu söylediği ve olumsuz bir durumdan yada dumandan bahsetmediğini aktardı.

Mısır ordusu, düşen uçağın enkazına ait parçaların görüntülerini yayınladı.  Görüntülerde uçağa ait parçaların yanı sıra can yelekleri ve yolculara ait bazı eşyalar görüntülere yansıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr