Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı taraftarlar ile camianın istifa baskısı, teknik direktör arayışları, gelecek sezonun transfer çalışmaları ve UEFA’nın verdiği men cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Çaykur Rizespor maçı için bu kente giderken gazetecilerle sohbet eden Özbek, Sarı-Kırmızılıların teknik direktör arayışlarıyla ilgili İsviçreli çalıştırıcı Lucien Favre ile görüştüklerini doğruladı. Başkan Özbek, kesin bir dille yeni teknik direktörün Türk olmayacağını belirterek, “Teknik direktör konusunda 4 farklı kişiyle görüşüyoruz. Bu haftayı görüşmelerle geçiriyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta netleşir” dedi. “Teknik direktörün isminin halen açıklanmaması, yeni hocanın şu anda bir takımda çalıştığını mı gösteriyor?” sorusuna gülen Dursun Özbek, “Anahtar bir soru..” yanıtını verdi.


‘ERSUN YANAL BAŞARILI HOCA’

Başkan Özbek, adı Galatasaray’la anılan Ersun Yanal için “Ersun Yanal ile görüşmedim. Ersun Hoca bence Türkiye’deki en başarılı hocalardan bir tanesi. Ancak ne bir görüşmem var ne de böyle bir düşüncemiz” yorumunda bulundu. Özbek, gelecek sezon öncesi devam eden transfer çalışmaları konusunda, “Futbol Direktörü Cenk Ergün transfer çalışmaları için yurt dışından geldi. Kendisi bana rapor verecek” dedi.

'KESER'İ ANTRENÖR DÜŞÜNÜYORUZ'

Dursun Özbek, Sportif Direktör olacağı konuşulan Erdal Keser konusunda, “Erdal Keser’in sportif direktör olması gibi bir durum yok. 15 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Önümüzdeki sezon için yardımcı antrenör olarak düşünüyoruz” yorumunu yaptı.

‘TRANSFERİN KRALINI YAPARIM AMA..’
İstifa etmeyi ve erken seçime gitmeyi düşünmediğini ifade eden Özbek, “Dursun Özbek ve yönetimi eleştirmek olağan hale geldi. Birçoğu da biz çıkıp cevap vermediğimiz için hırslandılar. Yönetimin yaptığı her hareket Galatasaray’ın menfaati için. Ben transferin kralını yaparım. Ama mali tabloyu önemsiyoruz, düzeltmeye çalışıyoruz, mesela hâlâ Tarık Çamdal’ın parasını (bonservisini) ödüyoruz. Hiçbir zaman popülist olmak istemedik. Popülizmin Galatasaray’a zarar verdiğini biliyoruz, gördük. Popülist olmadan birinci önceliğimiz mali yapıyı kontrol altına almak. Bütün çabamız o yönde. En baştan beri söylüyorum mali disiplin önemli diye. Bu öncelikli hedefimizdi. Rakamlar gelecek için bizi umutlandırıyor” dedi.

‘KASADA 5 KURUŞ YOKTU’

Başkanlığa seçildiğinde Galatasaray’ın içinde bulunduğu mali durumu anlatan Özbek, “Seçildiğim gün kasada 5 kuruş para yoktu, ama haziran ayı ödemesi 60 milyon dolardı. Futbolcu ödemeleri, şampiyonluk primleri hepsi o aydı. Nasıl olacak, nasıl ödendi? Diyorlar ki ‘Efendim biz şampiyon olduk şu kadar gelir bıraktık’. Borcu söylemiyorlar” ifadelerini kullandı.


‘CEZAMIZI BU SENE ÇEKECEĞİZ'

Dursun Özbek, UEFA’nın verdiği men cezası nedeniyle Galatasaray’ın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilme hakkını alıp alamayacağı yönündeki tartışmalar konusunda “Kaygılanmaya gerek yok. Avrupa cezamızı bu sene çekeceğiz. Futbolda başarısız dönemler olabiliyor. Bu durumu dünyanın sonu gibi görmeye gerek yok. Galatasaray tekrar ayağa kalkacak ve şampiyon olacaktır” diye konuştu.


‘SPIELBERG BÖYLE SENARYO YAZAMAZ’

Sezon başından beri bazı talihsizlikler yaşadıklarını vurgulayan Özbek, “Talihsizlikleri konuşmaya gerek yok bile. Her maç 5-6 sakat. Buradan Hamza Hoca’ya eleştiri gibi lütfen algılanmasın ama sezon başında demek ki iyi yükleme yapılmamış. Ancak bu sezon öyle talihsizlikler yaşıyoruz ki Steven Spielberg bile böyle senaryolar yazamaz” dedi.

‘DAİRE TAPULARI BİZDE’

Galatasaray’ın 3 sezonluğuna 30 milyon TL ve gayrimenkul alımını içeren forma göğüs sponsorluk anlaşması yaptığı Dumankaya firmasının sahiplerinin paralel yapı operasyonunda gözaltına alınmalarının Sarı-Kırmızılı kulübü nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Özbek, “Dumankaya konusunda bizim yapacak bir şeyimiz yok. Sezon başında 3 senelik sponsorluk anlaşması yaptık. 1 yıllık ücreti para ve gayrimenkul olarak aldık. Dairelerin tapusu da bizde. Hatta 2 tanesini de sattık” cevabını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr