Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Permolit ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının tanıtımında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ayrıca Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a döneceği yolundaki iddialarına açıklık getirdi.

Dursun Özbek birçok konu hakkında konuşurken, taraftarın eleştirileri hakkında da ilginç ifadeler kullandı.

İşte Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in öne çıkan sözleri...

GALATASARAY DURUŞUNU GÖSTERMİŞTİR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk milletinin vatanına olan bağlılığı tüm dünyada örnek bir duruş göstermiştir. Bu alanda uluslararası piyasalarda beklenti farklıydı. Darbeden iki gün önce Nef ile görüştük, iki gün sonra tereddüt etmeden imzaladık. Permolit firmasıyla da aynı durumu yaşadık. Galatasaray hain darbe girişimi sonrası sponsorluk yaptığı firmalarla duruşunu göstermiştir.

İSTİFA TEPKİSİNE CEVAP VERDİ

Eleştirileri haksız olarak değerlendirmiyorum. Bunların bize güç kattığını düşünüyorum. Eleştirileri yapıcı olarak dikkate aldık. Eleştiri yapanların da Galatasaray'ın faydası için eleştiri yaptığını düşünüyorum. Bugün daha iyi konuma geldiysek o eleştirilerin de payı vardır.

SELÇUK İNAN VE TERİM İDDİALARINA NET CEVAP

Şu anda Galatasaray'ın bir teknik direktörü var ve ben bu soruyu sorulmamış sayıyorum.

Hayret ediyorum, Selçuk takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi. Yani sizin dediğiniz anlamda (Transfer) hiç aklıma gelmiyor. Selçuk bizim kaptanımız. Bu haberleri hayretle karşılıyorum. Selçuk'un daha uzun yıllar hem futbolcu hem teknik adam olarak Galatasaray'a hizmey edeceğini düşünüyorum.

FATİH TERİM GİBİ BİR DEĞER...

Fatih Terim gibi değerlerin bütün takımların bünyesinden çıkmasını arzu ederim. Özel günlerde hatırlanmalılar.

TARAFTARSIZ GALATASARAY DÜŞÜNÜLEMEZ

Kombinelerle ilgili artış söz konusu. Kesin rakamları almadım ama 15-17 bin civarına geldik. Taraftarsız Galatasaray düşünülemez. Rize maçını çok büyük bir ilgiyle oynayacağız. Bu seneki Galatasaray'ın başarısı taraftarla beraber olacaktır. Galatasaray her zaman taraftarıyla büyüktür.

UEFA İLE TEMASTAYIZ...

40'a yakın kadroyu 28'e indirip bizi güçlendirecek oyuncular aldık. Maliyeti 60M€ seviyesine indirdik. UEFA ile temastayız.

RİVA İÇİN YENİ HAMLE GELİYOR

Riva ile ilgili çok yakın bir tarihte genel kuruldan bir onay daha alıp faaliyete geçeceğiz. Gecikmek istemiyoruz. Galatasaray'ın bu mali yapısını düzeltmek zorundayız ve bir daha bu duruma gelmememiz gerekiyor.

Türkiye'de yapılan sponsorluk anlaşmalarında bir konuyu çok önemsiyoruz. O da bu vatandan çıkmış ekiplerle işbirliği ile Galatasaray'a enerji vermesini istiyoruz. Permolit boya hem antrenmanda hem maç formalarında kolumuzda yer alacaktır.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk milletinin vatanına olan bağlılığı tüm dünyada örnek bir duruş göstermiştir. Bu alanda uluslararası piyasalarda beklenti farklıydı.

Türkiye'de yapılan sponsorluk anlaşmalarında bir konuyu çok önemsiyoruz. O da bu vatandan çıkmış ekiplerle işbirliği ile Galatasaray'a enerji vermesini istiyoruz. Permolit boya hem antrenmanda hem maç formalarında kolumuzda yer alacaktır.

ŞAMPİYONLUĞUN EN GÜÇLÜ ADAYIYIZ

Şampiyonluğun en kuvvetli adayı Galatasaray'dır. Futbolcularla yaptığımız anlaşmalarda birçok şart var. Sabit alacağı, primler vsvs hepsi yazılı. Disiplin yönetmeliği de var. Biz sezon başlamadan önce hem futbolculara hem federasyona iletiyoruz, iletmek zorundayız. Biz yönetim olarak gereğini yaptık. Maksadımız kimseyi cezalandırmak değil. Ama sözleşmenin gereğini yerine getirmek istiyoruz. Yönetim olarak bu anlamda hareket ediyoruz. Burada oyuncu ayrımı ya da kişisel bir tavır sergilemiyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr