Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk oldu. Özbek'in Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladığı programdaki dikkat çeken detayları "CANLI" olarak aktarıyoruz.

SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR, TIKLAYIN

"GÖREV SÜREM 3 YIL VE 3 YIL KALACAĞIM"

Seçim konusunda konuşan Özbek, "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Galatasaray hakkında konuşan "ağır abiler" medyatik olmak istiyor. Galatasaray'da seçim isteniyorsa, bu seçim nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor. Galatasaray'ı medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum, Divan var, genel kurul var. Medya üzerinden konuşan kişilerin hiçbiri Divan Kurulu'na gelmiyor. Basında konuşan herkesle haftada 1 kez konuşuyorum ama bana böyle bir şey söylemiyorlar. Basın üzerinden bana fikir verme, ben sana basın üzerinden cevap vermem. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben, 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim. Çalışma arkadaşlarımdan memnumum. Fatih İşbecer'in de bir kırgınlığı yok, kimsenin kimseye bir kırgınlığı olamaz" dedi.

"ALP YALMAN, GALATASARAY'DA GÖREV ALACAK"

Alp Yalman'ın önümüzdeki dönemde Galatasaray'da görev alacağını açıklayan Özbek, " Galatasaray hizmet eden herkesle görüşüyorum, Alp Yalman ile de bu manada görüştüm. Galatasaray'ı yönetirken, daha geniş bir yelpazeyi organizasyonun içerisine sokmakta fayda var. Galatasaray'a hizmet etmek isteyen kim varsa gelsin. 30 yakın genel kurul üyemiz konuştu, eleştiri yaptı ve biz bu eleştiri yapan arkadaşlar ile de bire bir görüşeceğiz. Yaptıkları bir tenkitler doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Alp Yalman da icraatin içerisine gelecek, sportif AŞ'de olacak.Alp Yalman, Levent Nazifoğlu, Murat İlbak" ifadelerini kullandı.

"ACİL OLARAK 80 MİLYON TL'Yİ ÖDEMEMİZ LAZIM"

Galatasaray'ın 80 milyon TL'yi acil olarak ödemesi gerektiğini dile getiren Özbek, "Mayıs sonu itibariyle 80 milyon TL ödememiz gereken bir tutar var. Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'a, 'gel sen başkan ol, ben üye olayım' dedim. Girmek istemediler, ben başkan oldum. Genel kurul %75'e yakın bir oyla bizi seçti, desteği hissediyorum. Bizim icraatımızda, verdiğimiz sözler dışında bir şey yok" dedi.

"MEHMET ÖZBEK'E FLROYA'YI TESLİM ETMEDİM"

Kardeşi Mehmet Özbek hakkında da konuşan Özbek, "Bir defa kardeşim kim? Mehmet Özbek. Mehmet Özbek, Galatasaray genel kurul üyesi ve Galatasaray'a hizmet etmek isteyen birisi. Ben sadece onu değil, bütün Galatasaraylıları hizmet için davet ediyorum. Mehmet Özbek, Galatasaray'daki yönetim kurulu üyelerinden biridir. Florya'yı Mehmet Özbek'e emanet etti algısı yanlış. Kişi ayrımı yapmadan, herkesi hizmet için davet ettim, buyursunlar gelsinler, hizmet etsinler. Bundan sonra sportif aş ve Florya Alp Yalman'ın kontrolünde olacak" ifadelerini kullandı.

FUTBOL TAKIMININ DURUMU

Üç kupalı sezonun ardından takımın şu anki durumunu değerlendiren Özbek, "Gecen sezonki şartlarda bir değişiklik olmadı. Futbolcular ya da yönetim değişmedi. Başarının getirdiği bir rahatlama rehavet oldu takımda. Başka bir sorun yok ortada" dedi.

HAMZA HAMZAOĞLU KARARINDAN PİŞMAN MI?

Hamza Hamzağlu kararından pişman mısınız sorusuna cevap veren Özbek,"Hamzaoğlu konusu geçmişte kaldı, onu göreve getiren bendim. Ali bey ve Abdürrahim'in de önemli katkıları oldu. Hamza hoca ile 3 yıllık kontrat yaptım ve ona ne kadar güvendiğimi gösterdim. Maaşında da çok güzel bir iyileştirme yaptık. Futbol çok dinamik bir oyun ve her gün başka bir safhaya gidiyor. Hamza hocayla yürümediğini görmedik ve yollarımızı ayırdık. Daha fazla konuşmak istemiyorum, hem ona hem de bize zarar verir" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA DENİZLİ'NİN İSTEKLERİNE UEFA KARARI ENGEL OLDU"

Mustafa Denizli süreci hakkında da konuşan Özbek, "Mustafa Denizli ile anlaştıktan bir süre sonra UEFA'dan bize bir mektup geldi. Denizli ile konuşurken böyle bir mektup yoktu. Bu mektup, bugünün özeti aslında. UEFA bize transfer limiti koydu ve Mustafa hocanın da bundan haberi oldu. Bu gelen kısıtlama bizim de dengemizi bozdu ve ara transferi istediğimiz gibi değerlendiremedik ve hocanın istediklerinin bir kısmını yapamadık" ifadelerini kullandı.

"LUCESCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Yeni teknik direktör hakkında da konuşan Özbek, "Yeni teknik direktör konusunda geç kalmadık, acele karar vermek istemiyoruz ve gelecek olan hocanın hem altyapı hem de üst takıma katkı vermesini bekliyoruz. Şu anda görüşmek istediğimiz hocaların birçoğu görev yapıyor ve sezonun bitmesini bekliyorlar. Lucescu, Galatasaray'a büyük hizmetler verdi ve Lucescu ile de planlama içerisinden görüşeceğiz. Lucescu bizim ilk tercihlerimizden biri ve kendisi ile bir telefon görüşmesi yaptık, bize süre verdi ve bu süreyi değerlendiriyor. Lucescu ismi çok önemli ve iradesi önemli" dedi.

"FATİH TERİM'İ TABİİ Kİ İSTERİZ"

Terim hakkında da konuşan Özbek, "Fatih Terim'in şu anda görevde olması, Galatasaray'ın şansızlığı. Elbette Fatih Terim'i isteriz, kim istemez ki. Her Galatasaraylının istediği bir şey ancak şu anda görevde olması sebebiyle helek ki EURO2016 öncesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"CAS'TAN UMUDUMUZ ÇOK YÜKSEK"

UEFA'dan gelen cezayı çekmek için UEFA organizasylarına katılmak gerektiğini ifade eden Özbek, "UEFA'nın verdiği ceza 1 yıl ve bu ceza, UEFA'nın turnuvalarına katılmak üzere çekilebilecek bir ceza. Elbette ki kupayı alıp bu durumu ortadan kaldırmak istiyoruz. Olayı bu açıdan değerlendirmek lazım. UEFA için CAS'a gitik, burada bir duruşma olacak (Haziran). CAS'tan umudumuz yüksek. CAS'ta sözlü savunmada da yapacağız ve bunun argümanları topluyoruz" dedi.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Şansal Büyüka'nın gelecek sezon için yapılacak transfer planlarını sorması üzerine Özbek, "Transefer politası. Çok entresan bir olgu. Ligdeki başarı için transfer büyüklüğü önemli değil. Leicester City ve bizim basketbol takımımız örnektir. Bizim uymamız gereken kriterler var. Bütçemiz var mı var. Başarıyı arttıracak transferleri yapacak bütçemiz var. ama bu transfer olsunu yönetmek lazım" diye cevap verdi. 

"BU TRANSFERLERİ KİM YAPTIYSA GELSİN ANLATSIN"

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Özbek, "Başarı için %100 transfer gerekli değil. Burada kimi transfer ettiğin, nasıl ettiğin önemli. Biz paranın yanına aklı da koymak istiyoruz. Önümüzdeki yıl, belirli bütçeler altında transfer yapma durumumuz var. Galatasaray'ın dosyalarına girdiğiniz zaman net bir şekilde görülüyor. Daha önce yapılan transferler var, bu transferlerden ders aldık, ona göre davranacağız. Zaman zaman bazı şeyleri hayal ediyorum, bir düğmeye basalım ve daha önce bu transferi yapan adamlar geçsin karşımıza otursun. Bu Hajrovic'i Endoğan Adili'yi, Ontiveiro'yu ne diye transfer ettin, maksadın ne? Bize anlatsınlar. Kol kırılır yen içerisinde kalır kavramı artık değişmeli. Kim kırdıysa gelsin. Bu transferleri kim yaptı, bize izah etsin" ifadelerini kullandı.

MEHMET TOPAL VE RODALLEGA AÇIKLAMASI

Rodallega ve Mehmet Topal hakkında soruların soruya da cevap veren, "Dzemaili, Bruma ve Telles dönüyor. Tabii yeni bir hoca gelecek, bunlara karar verecek. Kimler gidecek, kimler kalacak. Mehmet Topal ve Rodallega hakkında susma hakkımı kullanıyorum." şeklinde konuştu.

"RYAN DONK HAKKINDA KARARI YENİ HOCA VERECEK"

Galatasaray'da en çok eleştirilen oyunculardan biri olan Donk hakkında da konuşan Özbek, "Donk şu anda kontratlı oyuncumuz. Önümüzdeki dönemde kararı yeni gelen hoca verecek. Bugünden itibaren çalışılıyor. Yeni gelecek hocanın önüne bir performans listesi koyacağız. Gelecek gidecek oyunculara hoca karar verecek. Hoca konusunda süre veremiyorum. Tarih verince tenkitlere yol açılıyor. Yönetim kurulu, sabah 10 akşam 8. Bunun için bu görevin başına amasporx bu görevi yaparken Galatasaray'a en uygun ve en layığını aynı zamanda en hesaplısını yapmak istiyoruz. Har vurup harman savurmak Galatasaray'da bitti artık. Biraz sabırlı hareket etmekte her zaman fayda var. Yeni bir yönetim oluşturuyoruz, bu yönetimin ortaya koyacağı görüşler son derece önemli ama uzun süreli bir bekleyiş olmayacak." dedi.

FELIPE MELO VE BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI

Felipe Melo ve Burak Yılmaz hakkında da konuşan Özbek, "Melo'nun dönme ihtimali olduğunu zanetmiyorum. Melo da artık iyice yaşlandı. Böyle bir geri dönüş talebi bize ulaşmadı. Çin'in tarzı komisyon almak. Transfer yapıldığı zaman menajerler vasıtasıyla yapılıyor siz de kendi hesabınızı ona göre yaparsınız. Burak'a teklif geldiği zaman Burak'a "Öncesporx hocanla konuş" dedik. Mustafa Hoca da göndermek istemedi. Tüm bunları ayarlayan menajerler var. Menajerlere oyuncunuzu satmak istediğiniz ücreti söylersiniz, bunun üzerine menajerlik rakamı da koyulup veriliyor. 1 milyon euro, bizim istediğimiz paranın üzerine eklendi ama biz bunu total olarak KAP'a bildirdik.

"MAKUL BİR BÜTÇEYLE KUPAYI TÜRKİYE'YE GETİRDİK"

EUROCup şampiyonluğu hakkında da konuşan Özbek, "Basketbolda son derece büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle bu başarıyı Galatasaray'a getiren Ergin Hocam'a bir teşekkür gönderiyorum.sporxFormalarını terleten, son dakikaya kadar işi kovalayan sporcularımı tebrik ediyorum. Bu işi planlayan yönetim kurulu üyem Can Topsakal'a teşekkür ediyorum. Çok makul bir bütçeyle, bütçe-başarı kıyasında dudak uçuklatacak bir başarı oranıyla Türkiye'ye bu kupayı getirdik." dedi.

"İSTİFA DAVETİNE SAYGI DUYUYORUM"

Kendisinin istifaya davet edilmesini de yorumlayan Özbek, "Böyle bir başarı ertesinde "Dursun Özbek istifa" çağrısının yapılmasını da taraftarların değerlendirmesine bırakıyorum. Taraftarımız, Galatasaray olgusunun en büyük değeridir. Taraftar neden öyle söylüyor diye tartışmam. Her türlü görüşlerine saygı duyuyorum. Oradaki bağırmanın da ne anlama geldiğini çözmek çok zor. Bir mutluluğun zirversinde böyle bağıranları gerçek Galatasaraylıların değerlendirmesine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

"BASKETBOL TAKIMINA TRANSFERLER YAPACACAĞIZ"

Önümüzdeki sezon basketbol takımına kadro takviyesi yapacaklarını dilen getiren Özbek, "Euroleague'de mücadele ettiğiniz zaman bu kadroyu takviye etmek gerek. Galatasaray'ın zorlukları her seviyede çıtayı çok yükseğe çıkarmaktan geliyor. Bu bir alışkanlık haline geliyor.sporxTürkiye'ye gelmiş en büyük kupaları Galatasaray getirdi. Bizim çıtayı yukarı çekmemiz diğer kulüplerin başına dert oluyor. Euroleague'de mücadele edeceğimiz için mevcut kadroyu büyük ölçüde tutup bunun üzerine takviyeler yapacağız. Bütçe sıkıntımız var ama sponsorumuz katkı verecek, kulübün de katkı oranı var. Gereken bütçeyi sağlayacağız." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr