UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasını çekebilmek için Avrupa’ya katılım hakkı kazanması gereken; bu doğrultuda da ya Süper Lig’i 5. sırada bitirmek ya da Türkiye Kupası’nı almak zorunda olan Galatasaray’da teknik direktör belirsizliği sürüyor. Mustafa Denizli’nin istifası sonrası “futbolcuya dayalı sistemi” kaldıracağını açıklayan Sarı-Kırmızılı yönetim, görüştüğü teknik adamlardan olumlu yanıt alamıyor. Yönetim, Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz’ın sezon sonuna kadar Galatasaray’ın başına geçmeyi kabul etmemesi üzerine çareyi altyapının sorumlusu Hollandalı Riekerink’i A takıma atamakta bulmuştu.

‘Karizmatik’ demişti ama!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in teknik direktör konusunda yaptığı açıklamalara karşın izlenen yol yaşanan büyük çelişkiyi ortaya koydu. Başkan Özbek, 26 Mart’ta TRT Spor’da katıldığı programda, “Teknik direktör için çalışmaları sürdürüyoruz. Çok fazla vaktimiz de yok. Karizmasıyla Galatasaray’ı taşıyabilecek, sırtlayabilecek, başarıya götürecek bir teknik adam istiyoruz. Görüşülen isimler var. Taraftar hiç endişe etmesin. Önümüzdeki yıl daha başarılı olacağız. Sezonun bitmesine yakın yeni teknik direktör belli olur” demişti.

Tarih yine tutmadı

Dursun Özbek, 21 Nisan günü kupadaki Çaykur Rizespor maçına giderken ise gazetecilere “Yeni teknik direktör Türk olmayacak. Teknik direktör konusunda 4 kişiyle görüşüyoruz. Bu haftayı görüşmelerle geçiriyoruz. Bir askilik olmazsa önümüzdeki hafta netleşir” açıklamasını yapmıştı. Özbek, 29 Nisan’da Bursaspor maçı öncesinde ise NTV Spor’a yaptığı açıklamada, “Teknik direktör çalışmalarımız son derece ciddi bir şekilde devam ediyor. Sonuçlanmadan açıklama yapmak istemiyorum, Birkaç gün daha beklemek gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Dursun Özbek’in tüm bu sözlerinin üzerinden hayli zaman geçmesine karşın ne Galatasaray’ın teknik direktörü belirlenebildi ne de Sarı-Kırmızılıların gelecek sezon nasıl bir planlama içinde olacağı açıklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr