Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo'da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin en dertli adamlarından biri değilim" diyen Özbek, "Bunu kabul etmiyorum. Galatasaray'da göreve çağırıldığınız zaman zor mu, kolay mı diye düşünmeyiz" diye konuştu.

"YEĞENİM ANTRENMANDA ÖLDÜ"
Sülalesinin Galatasaraylı olduğunu anlatan Özbek, "Biz Galatasaray için şehit vermiş bir aileyiz. Benim yeğenim de Galatasaray'da futbolcuydu. Onun da adı Dursun Özbek'ti. Jupp Derwall zamanında oynuyordu. Antrenman sahasında öldü. Galatasaray bizim için çok önemli" dedi.

"SENEDE 160 MİLYON EURO GİDER VAR"
Dursun Özbek, ayrıca, "Neticede bir yarış içerisindeyiz. Bu işin ticari yönü de var ama benim için o ikinci planda. Bazı kulüpler Türkiye Kupası ile ilgili hesaplar yapıyor. Biz yapmıyoruz, seyirci için oynuyoruz. Yeni yapılan sözleşmelerde futbolculara maç başı ücreti vermiyoruz. Senede 120 milyon euro giderimiz var. 120 milyon euro sadece futbol için, tüm branşlarla birlikte giderimiz 160 milyon euro (514 milyon tl)" dedi.

"MUSTAFA DENİZLİ OY BİRLİĞİ İLE GELDİ"
Mustafa Denizli'nin Galatasaray Teknik Direktörlüğüne getirilmesi ile ilgili özbek, "Mustafa hocanın Galatasaray'a gelmesi, oybirliği ile alınmış bir karardır. Kimse bu karara itiraz etmemiştir." ifadelerini kullandı.

"NIASSE BİZE UYMADI"
Everton'a 13,5 milyon pound gibi yüksek bir ücrete transfer olan Oumar Niassetransferiyle ilgili de konuşan Galatasaray başkanı, "Burada bilgi kirliliği var. Biz Oumar Niasse'yi istedik. 'Hamza hoca istedi, başkan istemedi' diye bir şey yok. Niasse'nin kulübüyle de konuştuk. Önce satmak istemediler. Daha sonra kiralama teklifi yaptık. Onu da istemediler. Ardından satamaya karar verdiler ancak çok yüksek bir bonservis ücreti talep ettiler. Galatasaray'ın menfaatlerine uygun olmadığı için bu transferi yapmadık." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KUPASI GÖNDERMESİ
Türkiye Kupası için "Bazı kulüpler kupada kar-zarar hesabı yapsa da ben yapmıyorum. Biz bir şov yapıyoruz. Bu şovun çeşitli seansları var. Türkiye Kupası da bunlardan biri. Eleme usulü var. Taraftara da seyir zevki veriyor. Ben böyle bakıyorum. Ticari yanı da düşünülüyor tabi ama seyirciye seyir zevki vermek çok önemli. Türkiye Kupası, ligin yanında ikinci seviyede kalsa da bazı futbolcularımızı deneme fırsatı veriyor. Bu bakımdan da çok önemli" diyen Özbek, maç başı ücretlerini kaldıracaklarını anlattı: "Futbolcuları transfer ettiğimiz zaman başarıya odaklı maaşlarını tespit ediyoruz. Transfer edildiği zaman futbolcu parayı hangi şartlarda alacağı biliyor. Kulüplerin maddi sıkıntıları maç başı paralarını tartışmaya açtı. Sporcular ise bunu gelir olarak gördükleri için onlar açısından da demotive edici olabilir mi diye düşünmek lazım. Yeni yaptığımız kontratlarda maç başı ücreti yok."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr