UEFA tarafından Galatasaray'a verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itirazın görüşüleceği duruşma, Perşembe günü Paris'te gerçekleştirilecek

Galatasaray Kulübü'nün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itirazın görüşülmesinin öncesinde Başkan Dursun Özbek, hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, Eşref Alaçayır ve Sedef Hacısalihoğlu ünlü spor hukukçusu Jean Louis Dupont ile son detayları görüşmek üzere bir Paris'te bir araya geldi.

"GALATASARAY'I EN İYİ ŞEKİLDE ORADA SAVUNACAĞIZ"

Nice'ten Paris'e gelen başkan Özbek, Dupont ile yapacağı görüşme öncesi Doğan Haber Ajansı'na () özel açıklamalarda bulundu. CAS davasından ümitli olduğunu belirten Dursun Özbek, "Şuan Paris'te Dupont ile yapacağımız toplantı için buradayız. Bugün öğleden sonra hazırlanmış savunmanın detaylarını son bir kez daha gözden geçireceğiz. Perşembe günü Paris'te duruşmamız var, duruşmada da Dupont ile beraber bizim ekibimizde burada Eşref bey ve Ural Bey ile her beraber savunma davasına gireceğiz. Galatasaray'ı en iyi şekilde orada savunacağız" diye konuştu.

"ÜMİTSİZ BİR DURUM OLSA BURAYA GELMEZDİK"

CAS'a yapacakları savunma içeriği hakkında da bilgiler veren başkan Özbek, "Daha önce UEFA'dan geçen davalara bakarak hazırladık savunmamızı. Bunun içinde Trabzonspor ve Fenerbahçe'de var, başka takımlarda var, daha önce alınmış kararlarda var. Bütün bunları süzdükten sonra savunmayı en kuvvetli şekilde hazırladık. Ama tabii bugün avukatımız Dupont ile tekrar gözden geçireceğiz ve nihai savunmayı yapacağız" şeklinde konuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) UEFA'nın verdiği cezayı kaldırabileceği hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğunu belirten Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi: "CAS'ın kararı bozma ihtimali ümidimiz var. Hukuku sonuna kadar kullanmak istiyorum. Dolayısıyla ümitsiz bir durum olsa buraya gelmezdik"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yanındaki heyet, UEFA'nın verdiği 1 yıllık Avrupa Kupalarından men cezasının kaldırılmasına yönelik olarak, kulübün mali olarak son dönemde ortaya koyduğu pozitif tabloyu ve yaşanan iyileşmeleri gösterip, yeni yönetimin çabalarına dikkati çekecek bir savunma ile CAS karşısına çıkacak.

Öte yandan Başkan Özbek, CAS'a verilecek savunmanın ardından 17 Haziran da Nice'te oynanılacak olan EURO 2016 D Grubu maçı Türkiye-İspanya karşılaşmasını izlemek üzere bu şehire gidecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr