Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, genel kurulda konuşmacıların yaptıkları eleştirilere cevap verdi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki Galatasaray mali genel kurulda, konuşmacıların yaptıkları eleştirilere cevap veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Bu tenkitlerden ders alacağımızı, hatta 36 arkadaş konuştu, 36 kişiyi tek tek kulübe çağırıp, ne tür bir destek verecekler konusunu kendileri ile tartışacağım. Başımın üstlerinde yerleri var. Vakti olmayan varsa yine onlarla konuşacağım. Sordukları sorulara daha gelişmiş şekliyle bizi bilgilendirmelerini isteyeceğiz. Bir şeye çok önem veriyorum seçildiğimden beri. Bu kulübün sahibi sizsiniz. Biz emanetçiyiz. Sizin konuştuğunuz her şeyin bizim için önemi var. Yapılan bütün eleştirilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

BURAK YILMAZ KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ

Yapılan Burak Yılmaz eleştirilerine cevap veren Özbek, “Burak Çin’e kendi isteği ile gitti. Önce 7 milyon brüt teklif ettiler, içinde komisyon vardı. Biz kabul etmedik. İkinci gelen teklifte 7 milyon net olmak şartıyla bu transfer gerçekleşti. Trabzon’un payı vardır doğrudur” diye konuştu.

SNEİJDER'İN BABASINA PARA ÖDENDİĞİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Sneijder’in babasına ücret ödendiği iddialarını da cevaplandıran Özbek, “Sneijder’in babası ile herhangi bir taahhüdümüz yok. Sneijder’in kontratı bizden evvel yapılmış, biz sadece kontratı uzattık. Bizim Sneijde’in babasına komisyon verme, para ödeme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Bunun böyle bilinmesi lazım” ifadelerini kullandı.

DUMANKAYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR FİRMA

Sponsorluk konusunda gelen eleştirilere cevap veren Başkan Özbek, “3 senelik bir sponsorluk anlaşması yaptık. Dumankaya bizim için önemli bir firma. Yaptığımız anlaşmada bir kısmını para olarak aldık, bir kısmını senet, bir kısmını da gayrimenkul olarak aldık. Daha fazla değerlendirme şansımız olduğunu düşündük gayrimenkul almanın. Bunların kısa sürede değerlendirmelerini yapacağız. Dumankaya’nın ücretini değerlendirirken 9. haftadan itibaren girdiğini düşünmek lazım” açıklamasında bulundu.

GALATASARAY'IN PRESTİJİNİ KURTARMAK İÇİN MİLYAR LİRA VARSA VERİRİM

“CAS için ödediğimiz harç bedeli bin Euro’dur” diyen Özbek, “Burada 400 bin Euro dediler. Böyle bir durum söz konusu değildir. Çok büyük bir masraf kapısı değil. Galatasaray’ın prestijini kurtarmak için milyar lira varsa veririm. Ben CAS’a keyfimden gitmiyorum. Hukuku sonuna kadar zorlamak için gidiyorum. Galatasaray’a verilen men cezasının geri çevirmek çabasındayım” dedi.

HUKUK DERECESİNDE TAKİPTEYİZ

Kendisine yapılan sataşmalar ve hakaretler hakkında da konuşan Özbek, “Sataşmalar yapmışlar, bana şunu bunu demişler… Tabii ki biz yasal süreci takip ediyoruz. Bu makamın prestijini korumak zorundayım. Tereddüt etmeyin. Benim için Dursun Özbek isminden daha fazla Galatasaray Başkanı unvanı daha önemlidir. En ufak bir hususta hiç tereddüt etmeyin, hukuk derecesinde takipteyiz” şeklinde konuştu.

Kardeşi Mehmet Özbek hakkındaki eleştiriler hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, “Mehmet Özbek eski bir futbolcu. 9 sene de futbol takımı yöneticiliği yaptı. İyi bir Galatasaraylı. Galatasaray kongre üyesi. Galatasaray’a hizmet etme arzusu, aşkı başkanın kardeşi olması hasebiyle engellenmesi ne kadar doğrudur sizin takdirinize bırakıyorum” dedi.

Bütün konuşmacılarla ilgili notlarını aldığını belirten Özbek, konuşma yapan 36 kişiyi ofiste ağırlayacağını ve bu konular üzerinde tartışacağını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr