Barcelona, İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 31 haftasında ezeli rakibi Real Madrid'i Camp Nou'da ağırlayacak. Yarın TSİ 21.30'da başlayacak mücadelede Arda Turan kariyerinde ilk kez El Clasico'da forma giyecek.

CRUYFF ANILACAK
Barcelona, kulübün bugünlere gelmesine büyük katkısı bulunan efsanevi ismi Johan Cruyff'un ölümünün ardından ilk maçına, ezeli rakibi Real Madrid karşısında çıkacak. Barcelona taraftarı, Camp Nou’nun ev sahipliği yapacağı maçta, Cruyff'ü bir kez daha anacak.
Karşılaşma öncesi tribünde, üzerinde “Teşekkürler Johan" yazan dev bir mozaik oluşturulacak. Barcelonalı oyuncular da üzerinde aynı mesajı taşıyan formalarla sahaya çıkacak.

BARCELONA YENİLMEZLİK SERİSİNİ 40'A ÇIKARMAK İSTİYOR
Katalan ekibi son 10 yıldır hiçbir El Clasico'ya bu kadar büyük bir avantaj ile başlamamıştı. Barcelona, La liga'nın bitimine 8 hafta kala, Real Madrid'in 10 puan önünde bulunuyor. Eflatun-Beyazlıların yok denecek kadar azalan şampiyonluk ümitlerini yeniden canlandırması için, Barcelona'nın 39 maçlık yenilmezlik serisine son vermekten başka çaresi yok. Ancak Barcelona'yı deplasmanda son olarak 4 yıl önce yenen Real Madrid'in işi hiç kolay olmayacak. Zira Katalan ekibinde Messi - Suarez - Neymar üçlüsü çok formda.

MESSİ 500. GOLÜ ARAYACAK

Teknik direktör Luis Enrique'nin, kariyerinde ilk kez El Clasico heyecanı yaşayacak Arda Turan'a forma şansı verip vermeyeceği de merakla bekleniyor. Arjantinli yıldız Messi ise kariyerinin 500. golü için sahaya çıkacak. Barcelona'da bu önemli maç öncesi, sakatlığı bulunan Fransız savunma oyuncusu Jeremy Mathieu'den başka eksik oyuncu bulunmuyor.

Real Madrid'de ise cezası biten kaptan Sergio Ramos derbide forma giyebilecek.
Barcelona, sezonun ilk yarısında Real Madrid'i deplasmanda 4-0 yenmiş; bu ağır yenilgi teknik direktör Rafael Benitez'in sonunu hazırlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr