Strategy Analytics ve Kanter isimli araştırma şirketi, 2016 yılının ikinci çeyrek verilerini basınla paylaştı. Strategy Analytics, dünyadaki akıllı telefon trendini, Kantar ise ABD pazarındaki trendi araştırdı. Her iki sonuçta da Apple iPhone 6s lider konumda.


Tüm dünya genelindeki akıllı telefon satışları incelendiğinde %4.2 oranında bir pay ile Apple iPhone 6s dünyanın en çok satan akıllı telefonu unvanını elinde tutuyor. İkini sırada ise yine bir başka Apple telefonu olan iPhone 6 bulunuyor. iPhone 6 ile %2.5’lik bir paya sahip. Üçüncü sırada Samsung’un amiral gemisi Galaxy S7 modelini görüyoruz. Samsung Galaxy S7, %2.4’lük pay ile üçünü sıranın sahibi. Burada ilginç olan nokta ise iPhone 6 modelinin halen daha kullanıcılar tarafından tercih edilmesi.
Sadece ABD pazarında odak noktası haline getirildiğinde sonuçlar biraz değişiyor. Birinci sırada %11’lik pay ile iPhone 6s bulunuyor. İkinci sırada bu sefer %9 ile Samsung Galaxy S7 modelini görüyoruz. Üçüncü sırada iPhone SE modeli %5’lik pay ile yer alıyor. iPhone SE modelinin özellikle gençler ve düşük gelir grubundaki tüketiciler tarafından tercih edildiği vurgulanmış.
Araştırmanın devamında ise Apple iPhone 6 ve iPhone 6s kullanıcılarının %29’unun iPhone 7 modelini satın alacağını gösteriyor. Ancak bu sadece bir tahmin.

Pokemon GO oyuncusuna hapis istemi!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr