Dünyanın en büyük 5. akvaryumu olan SEA LIFE Akvaryum’da 15 binden fazla deniz canlısı bulunuyor. Bu canlılar arasında denizlerin en güçlü balıklarından biri olan köpekbalıkları ve devasa vatozların yanında denizlerin hiç bilinmeyen türleri de bulunuyor.

Hiç bilinmeyen köpekbalıkları ve dünyanın en yaşlı türleri

Denizlerde hiç bilmediğimiz şekli aynı bir gitara benzeyen gitar köpekbalığı, hayatı boyunca sürekli yeni diş çıkartan ve 30 binden fazla diş değiştiren kum kaplanı köpekbalığı, denizlerin en güçlü balıklarından biri olan çekiçbaş köpekbalıkları gibi farklı türlerden köpekbalıkları da bulunuyor. SEA LIFE Akvaryum’da tam 15 çeşit toplamda 60 tane köpekbalığı bulunuyor.

Akvaryum’da köpekbalıklarından başka atalarının yaşı tam 570 milyon yıl olan at nalı yengeci ve Amazonlar’ın en tehlikeli türü Piranalar, kamufle ustası mata mata, kayıp balık Nemo’dan tanıdığımız Palyaço balığı ve denizlerin en güzel rengarenk balıkları bulunuyor. Çocuklar dünyanın en estetik ve en bilinmez canlılarını tanıma fırsatı bulurken adeta dünya tarihi gözlerinin önüne canlı canlı seriliyor.

Bilet fiyatları ve aktiviteler hakkında bilgi  www.visitsealife.com/istanbul  internet adresinden ve 0212 640 20 15 numaralı telefondan alınabiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr