* BBC: Dündar ve Gül’ü cezaevi önünde büyük kalabalıklar karşıladı. Dündar, cezaevine işaret ederek, “30’u aşkın meslektaşımız hâlâ hapiste” dedi. Türkiye, basın özgürlüğünde 180 ülke içinde 149’uncu sırada. Tutuklu gazetecilerin çoğu Kürt asıllı. 

* Vice News: Türkiye’de basın özgürlüğü için nihayet iyi haberler. Dündar ve Gül’ün tutuklanmaları uluslararası tepki çekmiş, Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de basın özgürlüğü konusundaki kaygıları diriltmişti.

* Amerika’nın Sesi: Gazetecileri Koruma Komitesi, Türkiye’nin gazetecileri yıldırmak için hapse atıldığı en kötü ülkelerden biri olarak değerlendiriyor.

* AFP: Devlet sırlarını ifşa itmeye ilişkin çok tartışmalı davada yargılanan ve son üç aydır tutuklu bulunan iki Türk gazeteci, Anayasa Mahkemesi’nin ‘haklarının ihlal edildiği’ yönündeki kararının ardından serbest bırakıldı.

* Reuters: Serbest bırakılmalarına karşın iki gazeteci hâlâ müebbet hapis cezaları olasılığıyla karşı karşıya. Ülkeyi terk etmeleri de yasaklandı. Erdoğan bu haberciliği affetmeyeceğini söylemişti.

* AP: İki gazeteciye suç duyurusu bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. ABD Başka Yardımcısı Joe Biden, geçen ay Can Dündar’ın eşiyle görüştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr