İNGİLTERE BAŞBAKANI, CAMERON SALDIRIYI KINADIĞINI BİLDİRDİ

İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlığın resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü" diye yazdı.

NATO: ANKARA'NIN KALBİNDEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" dedi.

AB'DEN KINAMA

Avrupa Birliği (AB) ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

İSVEÇ Dış İşleri Bakanı Margot Wallström Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı. Margot Wallström "Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin yanındayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, ''İnsanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye'nin yanındayız'' ifadesini kullandı. 

Merkel, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'daki terör saldırısını dehşet içinde öğrendiğini, hükümet olarak bunu şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Saldırı nedeniyle Türk halkına yönelik, ''Biz Almanlar acınızı paylaşıyoruz. Bu tür insanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye'nin yanındayız'' ifadelerini kullanan Merkel, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, yaralılara da "acil şifa" diledi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Fransa'nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu da ifade edildi.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den taziye mesajı

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini iletti. 

Roma’da Yabancı Gazeteciler Derneği’nde katıldığı bir konferansta konuşan Gentiloni, Ankara’da bu akşam saatlerinde meydana gelen saldırıya değindi.

Türk halkına taziye dileklerini ifade eden Bakan Gentiloni, "Ankara’da bugün gerçekleşen saldırıdan derin üzüntü duyuyor ve İtalya’nın Türk halkına, Türk Hükümeti’ne dayanışmasını dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr